Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Özel Soslu Jülyen Et Tarifi

750 gram jülyen doğranmış dana etini tencereye koyun, 1 çay kaşığı kekik, 1 dal taze biberiye ekleyin ( tuz atmayın etler sertleşmesin), orta dereceli ateşte pişirmeye bırakalım

Etler suyunu salınca ve rengi dönünce 1 su bardağı sıcak su ekleyip 45 dakika pişiriyoruz.

Etler piştikten sonra süzün ve suyunu bir kenara ayırın. 

Tavaya bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip eritin, ardından 2 adet irice doğranmış soğan ve 2 diş sarımsağı ekleyip kavuralım, 1 kaşık domates salçası ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavuralım. 1.5 su bardağı et suyu ekleyelim ( sade su olabilir). 

1 tatlı kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suda eritin ve ilave edin, 2 yemek kaşığı krema ekleyip kıvama gelesiye kadar karıştırın.( asıl lezzeti bu sosumuz) işlemi bitirdikten sonra kaynayan et suyuna  süzmüş olduğunuz etleri atın 5 dakika pişirip ocağı kapatın ve etleri dinlendirmeye alın.

Patates püresi için ;3 adet haşlanmış patatesi ezin, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber, 1 su bardağı süt ekleyip blender ile ezin, kıvamına gelesiye kadar pişirin. ( dilerseniz biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.