Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Tavuk Etli Patates Dolması

Gerekli Malzemeler ; 3 adet çok büyük patates, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 50 gram parmesan, 6 dilim çedar peyniri ( bunlar yoksa kaşar peyniride olur)

Yapılışına geçelim ; patatesleri soyup ikiye bölelim ve ortalarını bir kaşık yardımı ile oyalım, patateslerin içine sıvı yağ ve  kekik karışımını sürün,  200 derecelik fırına 15 - 20 dakika pişirmeye bırakalım. 

Bir tavaya soğan biberleri ve tavuğu alıp sotelemeye başlayalım toz kırmızı biberi ve karabiberimizi ekleyelim

Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ½ su bardağı ılık sütü ve 50 gram parmesan peynirini ekleyip muhallebi kıvamına gelesiye kadar karıştırın. 

Fırından çıkardığımız patateslerin üzerine tavuk sotemizi koyalım ve peynirli muhallebi ile tamamen üstünü örtelim, çedar peynirlerinide üstlerine dizip kırmızı toz biberimizi ekelim ve 200 derecelik fırında  tekrardan 10-15 dakika pişirelim.. Afiyet olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.