Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

1. Lavanta Tarla Günleri Büyük İlgi İle Karşılaştı

Lavanta Tarla Günleri etkinliğine ilgi büyüktü, ziyarete gelen vatandaşlar lavanta tarlasının içerisinde bol bol fotoğraf çektirdi, salıncakta sallandı. 

Lavanta Tarla Günleri'ne katılan ziyaretçiler tarlanın yanında kurulan stantlarda lavanta fidesi, lavanta yağı, lavanta kolonyası, lavanta losyonu, lavanta cilt kremi, lavanta sabunu, yöresel kiraz, yöresel zeytinyağı ve yöresel zeytin satın alma ve lavantalı dondurmanın tadına bakma şansını yakaladı.

Nevzat Aktepe, emekliliğinin ardından lavanta tarlasını hobi olarak hayata geçirdi. Ardından bu güzelliği tüm vatandaşların görmesi gerektiğini düşünen Nevzat Aktepe hem kendisine hem de arkadaşlarına yeni bir iş ve gelir kapısını araladı. Lavanta Tarla Günleri'nin önemli konuklarından biri de AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu idi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Kavakköy beldemize hem görsel, hem de maddi açıdan çok şey kazandıracak bu yatırımı yapan Nevzat Aktepe’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bu daha da çok gelişir” açıklamasında bulundu.

Lavanta Tarla Günleri hakkında bilgi veren Nevzat Aktepe “3 yıl önce buradaki köylüleri, lavantayla tanıştırmak için hepsini toplayıp, Edirne’ye götürdüm. Edirne’de de lavanta günleri olmuştu. Onları orada gezdirdim, lavantayı tanıttım. Sonra geldiğimde tek tek oturup konuşarak, hepsini lavanta ekmeye teşvik ettim. Bunun yanında, yaklaşık 16 tane arkadaşım ‘tamam ekelim’ dedi. Ama onlarla beraber bende ekmeyi düşündüm, önderlik olsun diye. Geçen sene ilk ekimimizi Ocak ayında başlattık, Temmuz ayında da ilk hasadımızı yaptık. Tabi burada en önemli faktör fide seçimi. Fide Türkiye’de maalesef biraz zayıf. Yurt dışından ithal ettim. İlk etapta 600 bin fide getirttim. Yaklaşık 300 dönüm arazi ektik geçen yıl. Bu senede ikinci yılımız. Bu sene yine ilaveler yapıldı, 500 dönüme çıktı şu anda. Tabi ki bu çiçeklenme güzel olduğu için bunu ya bir festivale ya da tarla günlerine çevirelim diye düşündük. Bir iki kurumla görüştükten sonra, karar verdim ve böyle bir etkinlik çıktı ortaya. İnşallah geleneksel hale getiririz, ileriki yıllarda daha da güzel olur” dedi.

Ayrıca Lavanta Tarla Günleri'ne engelli bir vatandaş da katıldı. Tarlanın içerisinde dolaşıp, fotoğraf çektiren engelli vatandaş, ''buraya katılmaktan büyük keyif aldım, tüm engelli arkadaşların mutlaka gelip ziyaret etmesi gereken yerlerden bir tanesi. Tarafıma gösterilen ilgi ve alakadan dolayı başta Nevzat Aktepe olmak üzere diğer görevlilere teşekkürlerimi sunarım.'' dedi.

Kamumeb.net - Fotoğraf/Özel Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.