Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

1797 Konutun İnşası Başlıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki büyük deprem daha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydana gelen depremler ile ilgili sosyal medya açıklamaları:

Yarın depremden etkilenen bölgelerin bazılarında toplamda 1.797 konutun inşasına hemen başlıyoruz. İnşallah mart ayında deprem bölgelerinin tamamında inşa ve ihya faaliyetlerimize başlayacak, bu büyük felaketin izlerini ortadan kaldıracağız.

Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.  Mart ayında 200 bini konut ve 70 bini köy evi olmak üzere ilk etapta toplam 270 bin ailemizi ev sahibi yapmak için bismillah diyeceğiz.

Şehirlerimizin tamamını konutuyla, iş yeriyle, sanayisiyle, tarımıyla, tarihî ve kültürel değerleriyle en küçük bir gerilemeye mahal vermeden yeniden ayağa kaldıracağız. Hiçbir vatandaşımızı ne acısında ne hayatını yeniden düzene koyma gayretinde asla yalnız bırakmayacağız.

Taleplerine binaen 373 bin 156 vatandaşımız deprem bölgesinden diğer şehirlere tahliye edildi.

Tüm konut alanlarını yeni bir şehir planı çerçevesinde zemin kalitesine, fay hattına olan mesafesine bakarak kendi mimarisine, tarihî ve kültürel dokusuna uygun şekilde tasarlıyoruz. İhya sürecini bilimsellik, hızlılık ve yapılarımızın güçlülüğü ilkelerine göre yürütüyoruz. Hasar tespit, enkaz kaldırma ve yer belirleme işlemleri bittikçe her ilimizde bu konut sayıları artacaktır.

Orta hasarlı 24 binden fazla binadaki 133 bini aşkın bağımsız birimdeki vatandaşımızın geçici barınma merkezlerine veya güvenli yerlere naklini sağladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 7 bin 328 personeliyle gerçekleştirdiği hasar tespit çalışmalarını bitirmek üzere...

Deprem bölgesinde toplam 1 milyon 684 bin vatandaşımızın barınma ihtiyaçları giderilmiştir. Halen 65 bininin daha kurulumu süren konteyner sayısını ilk etapta 100 bine, ihtiyaç halinde 200 bine kadar çıkartabileceğiz.

Deprem bölgesinin bir an önce yeniden ayağa kalkmasını sağlamak için gereken her türlü katkıyı yapacağız.

Yılgınlığa, bezginliğe, yorgunluğa, yeise asla kapılmadan, beraberce bu felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak, kayıplarını telafi edeceğiz. Devlet ve millet olarak, ele ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.