Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Koronavirüs öğretmen

2023 Yılı Hac Ön Kayıtları İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Hac ibadetini yapmak üzere 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak hac yolcuları, hac ön kayıtlarını 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

2020 Yılında kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarımızın kayıt yenileme işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellenecektir.   

Kaydı Başkanlıkça güncellenen hacı adaylarımız hac kurasına gireceği; il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir.

Hacı adaylarımız e-Devlet üzerinden “Oda Tercihli'' veya “Otel'' konaklama türlerinden birini tercih edebileceklerdir.

Hacı adaylarımız, hac kura katsayıları kendileri ile aynı olan kişilerle beraber hacca gitmek istediklerinde, kura birlikteliğine dair değişiklik taleplerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Hac adaylarımız Hac kura katsayıları kendilerinden farklı olan hacı adayları ile kura birlikteliğine dair değişiklik taleplerine yönelik iş ve işlemlerini ise 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında il/ilçe müftülüklerinde yapılabileceklerdir.

Hacı adaylarımız yapacakları tercihlerin kendileri için bağlayıcı olacağını ve daha sonra konaklama türü değişikliklerine izin verilmeyeceğini unutmamalıdırlar. Bu sebeple müracaat eden hacı adaylarımızın konaklama türleri hakkında tercihlerini doğru bir şekilde yapmaları çok önemlidir.

Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayan hacı adaylarımızın müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu sebeple hacı adaylarımızın mağduriyet yaşamamaları için, hac müracaatlarını belirlenen süre içerisinde yapmaları önem arz etmektedir.

2020 Yılında kesin kayıt hakkı elde edip, 65 yaş sınırı ve salgın şartları nedeni ile hacca gidemeyen hacı adaylarımız, 2023 yılı hac organizasyonunda ilk defa hacca müracaat eden veya kurada daha önce ismi çıkmayan bir hacı adayımız ile grup birlikteliği yaptığı takdirde kazanılan haklarını kaybedecekler ve tekrar kuraya girmek zorunda kalacaklardır.

2023 Yılı Hac Ön Kayıtları Hakkında E Devlette Yapılacak İşlemler (VİDEO)

2023 Yılı Hac Ön Kayıtlarında Bilinmesi Gerekenler (VİDEO)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.