Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Koronavirüs öğretmen

5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile, sahipli-sahipsiz ayrımı yapılmaksızın her türlü hayvanın kanuni istisnalar ve zorunluluk halleri olmaksızın öldürülmesi, zarar verilmesi veya yaralanması suç kabul edilerek gerek hayvan ve hayvan haklarının korunması gerekse de mevzuat hükümlerinin uluslararası sözleşmelere uygun hale getirilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu sayede ayrım yapılmaksızın tüm hayvanların yaşam hakları başta olmak üzere tüm hak ve özgürlükleri koruma altına alınması istenilmektedir.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 151. maddesinin 2. fıkrasında bir değişiklik yapılarak ilgili maddenin gerek taraf olunan uluslararası sözleşmelere gerekse de hukukun temel normlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

Türk Ceza Kanunu'nun bu noktada; hayvanların öldürülmesi, zarar verilmesi ya da yaralanmasında ''sahipli'' ya da ''sahipsiz'' hayvan ayrımına gitmesi hukukun temel normları ve uluslararası sözleşmeler ile bağdaşmamaktadır.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun hayvanların öldürülmesinin cezalandırılması noktasında ''sahipli'' ve ''sahipsiz'' ayrımına gitmesi isabetli olmamaktadır. Nitekim sahipli hayvanların öldürülmesi sonucunda bir ''eşyaya'' verilen zarar ile aynı yaptırımın uygulanması dahi açıklaması güçken sahipsiz hayvanların öldürülmesi, zarar verilmesi ya da yaralanmasının suç olarak bile tanımlanmaması kabul edilebilir değildir.

KANUN TEKLİFİ

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.