Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

65 Yaş ve Üstü 20 Yaş ve Altı Kişilerin Sokağa Çıkma Yasağında Esnetme

Bugüne kadar alınan tüm tedbirler Bilim Kurulu Üyelerinin tavsiyeleri doğrultusunda alındı. Son olarak 4 Mayıs 2020 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı ile yine yeni kararlar alındı. Bu kez kararlar çok farklıydı ve esnetmeye yönelikti.

Kabine Toplantısı’ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Normalleşme Takvimi’ni açıkladı. Bu açıklamadan 65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altı kişiler de sevinecekleri şekilde nasibini aldı.

Açıklamalarına  ‘’normale döneceğiz ama bu yeni normal olacaktır. Sınırlamalar azaltılarak da olsa sürecektir. Fiziki mesafeye riayet, maske kullanımı devam edecektir. Salgının tamamen bitmediği ülkeler sebebiyle uluslararası seyahatlerin ne zaman açılacağı belirsizdir.’’ diyerek başlayan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Mayıs - Haziran ve Temmuz ayına yayarak yaptıklarını, fiziki mesafenin korunması, maske kullanımına devam edilmesinin, temizlik kurallarına sıkı şekilde riayetin bu sürecin vazgeçilmezi olduğunun tekrar çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlara müjdeyi verdi ve 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getirdiklerini belirtti.

 İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş altındaki kişiler için iki grup halinde uygulayacaklarını, 0-14 yaş grubun 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabileceklerini söyledi.

Hazırlanan normalleşme planını dinamik şekilde uygulayacaklarını, gelişmelere göre bazı tarihlerin öne alınması bazılarının geriye bırakılmasının mümkün olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı rehberlerdeki kurallara en üst düzeyde tutarsak bu süreç daha uzun olacaktır. Kurallara uyulmaması ve Allah göstermesin salgının yeniden yayılması halinde çok daha sert önlemlere başvurabiliriz. Tedbirsiz tevekkül cehalet alametidir. Salgınla mücadele için bilim insanlarımızın söylediği her tedbiri uygulamak suretiyle Allah'ın bir kaderinden bir diğer kaderine sığınacağız.’’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.