Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı sözleşmeli personel Yükseköğretim Kurulu pratisyen

65 Yaş ve Üstü Vatandaşlara Tek Yön ve 1 Aylık Seyahat İzni

YKS'de öğrencilerin maske takıp takmayacağı konusunda yöneltilen soru üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konu ile ilgili bir rehber hazırladıklarını, bütün öğrencilerin maske ile sırasına oturmasının isteneceğini, sınav anında mesafe korunabilirse maskeyi çıkarabileceklerini belirtti.

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA SEYAHAT İZNİ DETAYLARI BELLİ OLDU

65 yaş ve üstü vatandaşları unutmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müjdeyi verdi ve memleket izni konusunun gündemde olduğunu belirtti. 65 yaş üzeri büyüklerin bu dönemde çok büyük fedakârlık gösterdiklerini bu dönemde en çok uyum ve hassasiyet gösteren büyükler olduğunu gençlerin de hassasiyet gösterdiğini dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’65 yaş üzeri büyüklerimizle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştüm. 65 yaş üzeri büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 65 yaş üzeri büyüklerin memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumları aile hekimleri açısından bir sorun teşkil etmiyorsa ilgili Kaymakamlıktan yanlarında gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumunun yarından itibaren söz konusu olacağını ifade etti.

Konuya ilişkin duyuru ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olacağını, bu durumun hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemesi gerektiğinin altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gidildiği yerin sabit olmasının aile hekimliği tarafından takip edildiğinden ve gittiği yerde evden dışarı çıkılmayacağından emin olmak istediklerini, bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsediklerini, daha kontrollü ve uygun mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için şartları sağlamış olacaklarını sözlerine ekledi.

Özellikle gidilen yerde sabit olunması, orada yaşanabilecek durumunda olunması halinde izin verileceğini yineleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile hekimlerinin daha çok seyahat edebilir, herhangi bir semptomunun olmadığını belirten bir düzenleme yapacağını ifade etti.

Herkesin kendi aile hekiminin takip edeceği, yanlarında bir en fazla iki kişinin gidebileceği şekilde kaymakamlıktan izin alınacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’gidilecek yer noktasında bir sorun yoksa, gittiği yerden 1 ay önceden geri dönmemek üzere kaymakamlık tespit etmiş olacak.’’ dedi.

AŞI ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Aşı çalışmalarına da değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının 8-10 aylık dönemden önce kullanılacak hale gelemeyeceğini Türkiye'de sürecin var olduğunu ancak sürecin uzun olduğunu ifade etti.

BAYRAM SONRASI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Haziran ayında sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı yönündeki soruya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtti ve daha özgür olunacağının sinyallerini verdi.

Bu konunun bakanlar kurulunda konuşulacağını, daha riskli görülen hasta gruplarını kontrol altına almak istediklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’kronik hasta ve 65 yaş üstüne kısıtlamayı sürdürmek istediklerini ancak bunun Bilim Kurulu’nun önerisi olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.