Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

65 Yaş ve Üzeri 20 Yaş ve Altı Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek Mi?

1 Haziran itibariyle yeni bir sürece girildiğini, bu süreci normalleşme süreci olarak adlandırdıklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, planlı adımlarla ilerlediklerini, bu süreçten sonra 2. döneme girdiklerini dile getirdi.

Yeni takvim başladığında öğrenciler için tümüyle güvenli şartların hazırlanmış olması gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlere uyarken sorumluluk alanının öncekinden daha büyük olduğunu ve ikinci dalga beklenmediğini anlattı.

Normal şartlara dönülmediğini, ancak planlı şekilde normal şartlara dönmeye çalışıldığının unutmaması gerektiğinin altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavide elde edilen başarıya güvenerek hastalığın ciddiyetinin unutulmaması gerektiğini tekrar hatırlattı.

Maske ve 1,5 metre mesafenin ayrılmaz bir bütün, her ikisinin birlikte uyulması gereken tedbirler olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,"Evden çıktığımız durumda maske takacağız, karşılaştığımız insanlarla 1,5 metre mesafeyi koruyacağız. Ellerimizi sürekli yıkayağız." dedi.

Normalleşme sürecinin eski alışkanlıklara dönmek anlamına gelmediğini vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlere uyulmadığında başa dönüşebileceğinin sinyalini verdi.

"Maske ve mesafe kuralını ihlal edenlere sosyal mesafe ötesinde mesafeli davranın. Bu hakkınızı kullanın." diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar toplum olarak büyük bir feraset gösterildiğini tedbirlere daha ısrarla uyulması gerektiğini ifade etti.

Sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yapan Fahrettin Koca, Sokağa çıkma kısıtlamasının en son 15 ilde gerçekleştirildiğini hatırlatarak önümüzdeki dönemde genel bir düşünce yok ama il bazında vakalardaki sayılarda bir değişme olursa yine görüşülür. Bilim Kurulu'nun bir önerisi olmadı." dedi.

İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olduğunda her zaman karar almanın mümkün olabileceğini bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu'nda böyle bir öneresi oldu. Gerektiğinde iller bazında gündeme her zaman gelebilir. 65 yaş üstü ve gençlerimizle ilgili, en çok fedakarlık gösteren onlar oldu." dedi.

Halen sokağa çıkmada kısıtlı olan büyüklerin haftada 1 gün, gençlerin de haftada 2 gün sokağa çıkma izni bulunduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemenin önümüzdeki hafta netleşmiş olabileceğinin haberini verdi ve "büyüklerimizin ve gençlerimizin fedakarlığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılıdır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pandemi döneminde 32 bin personel istihdam ettiklerini hatırlatarak yeni açılan İstanbul'daki hastaneler için 3 bine yakın ilave personel alımının söz konusu olacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kök Hücre tedavisine ilişkin yaptığı açıklamada kök hücre uygulamasının başarılı olmadığını, devam ettirilmesinin gerekmediğini düşündüklerini Plazmadan fayda gördüklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.