Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

9 Haziran 2020 Tarihli Normalleşme Kararları

Nefesler tutulmuş, 7'den 70'e herkes Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasını bekliyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi.

Normalleşmede attıkları adımları değerlendirdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu musibetin kötü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, temizlik ve mesafe ile düzenlememiz gerektiğini vurguladı.

Yeni normal sürecin bir süre daha devam edeceğinin haberini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına hamdolsun sahibiz." dedi.

Salgın sonrasında Türkiye'nin öne çıkması için gereken her şeyi yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin işine sıkıyı sarılarak bu sürece destek olmasını istedi ve "2023 hedeflerine en yakın dönemdeyiz." dedi.

Lokanta, cafe, kıraathanelerin kapanış saatinin 22:00'den 24:00'e uzatıldığını, sinema ve tiyatroların 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçebileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş ve üzeri, 18 yaş ve altı kişileri de unutmadı.

65 yaş üstü vatandaşların 10.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceğini, 18 yaş altı gençlerin ise ebeveynleri refakatinde olmak kaydıyla sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nikah salonlarının 15 Haziran 2020, düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hizmet verebileceğini ifade etti.

Hizmete açılan hastanelerin yatak ve yoğun bakım kapasitelerinin pekçok ülkenin toplamıyla yarışacak düzeyde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel sağlık sigortası sisteminim dünyaya örnek olduğunu söyledi ve "doktor, hemşire, teknisyen, temizlik görevlisi sayıları 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordusuyla 82 milyonun hizmetindeyiz." dedi.

Zaman zaman istenmeyen görüntülere şahit olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tür olumsuzlukların istisna olduğunu kurallara riayetin genel olduğu kanaatinde olduğunu belirtti.

"Salgın sonrası üretim ve ticaret ilişkilerinde ülkemizin öne çıkması için sağlık tedbirleri ve ekonomik tedbirleri sıkı tutmak mecburiyetindeyiz. İstiklal harbimiz sonrasında dünyadaki büyük dönüşümleri değerlendirmekte yeteri kadar başarılı olamamıştık. Bu defa inşallah herşey çok farklı gelişecek." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk halkından işine, gücüne sıkı sıkıya sarılarak bu sürece destek vermesini beklediğini, 2023 hedeflerine ulaşmaya çok yaklaştığımızı ifade etti 

"Gelin tarihi tekerrür değil tekemmül ettirerek bunu hep birlikte başaralım. Gelin milli iradeye sahip çıkarak, ekonomimizi büyüterek, istiklalimizi koruyarak , güvenliğimizi sınırlarımızın ötesine taşıyarak tek yumruk halinde bu büyük şahlanışını zaferle neticelendirelim." önerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbelerin, cuntaların, vesayetin pençesinden kurtarıp her alanda yerli ve milli zihniyetin hakim olması için borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz." dedi.

"Hiçbir salgının hiçbir tehdidin ülke ve millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, dayanışmamızdan büyük olmadığı inancıyla yola devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halen devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendirip kamuoyu ile paylaştıklarını, alınan kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.