Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Ali Erbaş'tan Bayram Namazı Açıklaması

Salgın nedeniyle zor ve çok hassas zamanlardan geçildiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam’a göre insan hayatının ve sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğundan dolayı camilerde bayram namazı kılamayacağının haberini verdi.

Bayramın ilk gününde her ilde kendi bayram namazı vaktinde, minarelerden bayram günlerinin şiarından olan tekbirler yükseleceğini bildiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da bayram hutbesi irad edeceğini açıkladı.

Mevcut şartlarda bayram coşkusunu en güzel şekilde yaşayabilmek için evlerde aile fertleri ve özellikle çocuklarla beraber tıpkı önceki bayramlarda olduğu gibi tüm hazırlıkların yapılması tavsiyesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘’sabah namazının ardından güneşin yükseldiği bayram namazı vaktine kadar heyecanla, dualarla, zikirlerle bekleyelim.’’ dedi.

Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek bayram sevincine ve coşkusuna katılmak gerektiğini, Diyanet TV'nin ve birçok televizyon kanalının sabah 6'dan itibaren canlı yayınlayacağı bayram hutbesini dinlemek gerektiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dileyenlerin evinde bayram namazını, dileyenlerin de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabileceğini, böylece bayram namazı vaktinin bereketinden ve bayramın güzelliğinden aile ile beraber en iyi şekilde istifade edileceğini sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son olarak açıklamasında ‘’Şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, bu bayramın hüzünlü gönüllerin sevince dönüşmesine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.