Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu

Anaokulu/Ana Sınıfı Desteği - Elektrik ve Isınma Yardımı Açıklaması

2021 yılında toplam sosyal yardım miktarlarının 97.8 milyar lira olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Buna dönemsel pandemi desteklerinin de dahil. Sosyal yardım faydalanıcılarının yüzde 78'i çocuk, engelli, yaşlı gibi sosyal yardım olmazsa hayatını istihdama katılarak sürdüremeyecek gruplar.'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Desteği Programı'na başvuruların e-devlet üzerinden yada Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'ndan yapılacağını belirtti ve ''Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız.

Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız.'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Anaokulu/ Ana sınıfı Desteği konusunda ''Milli Eğitim Bakanlığımızla bir protokol yaparak, 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım yararlanıcısı olan bütün ailelerin yapacakları tek şey çocuklarını anaokuluna kaydettirmek. Geri kalan her şeyi biz Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte takip ediyor ve işlemleri gerçekleştiriyoruz. Yılda 500 milyon lira kaynak ayırdık. 1 milyon çocuğa kadar anaokulu ve ana sınıfı giderlerini karşılamış olacağız.'' dedi.

Elektrik ve ısınma yardımı konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''İlk ödemesini Mart-Nisan döneminde yaptık. İkinci ödemeyi Ekim-Kasımda yapacağız ve devam edeceğiz. Doğal gaz desteğinde Türkiye'de bir ısıl harita çıkardık. Yani soğuk bölgelere daha yüksek, daha az soğuk olan veya daha ılıman olan bölgelere daha düşük rakamlarda olmak üzere 450 ila 1150 lira arasında doğal gaz desteklerimiz. Şu ana kadar yaklaşık 330 bin haneye 114 milyon lira civarında bir ödeme yaptık. Kişi faturasını PTT'ye götürüyor. Faturayla beraber biz oradan hemen onun hesabına ödemeyi yapmış oluyoruz. Doğal gazda da projeksiyonumuz, yaklaşık iki milyon haneye kadar bunu planlıyoruz.'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''750 liralık vefat yardımından vatandaşların ölüm belgesi ile başvurarak alabileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.