Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Atalay'dan EYT ve Geçici İşçi Açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, ''Ülkemizde, sendikal örgütlenme yüzde 14 düzeyinde. İşçilerin yüzde 86’sında sendikalar örgütlü değil. Bizim ülkemizde örgütlenmeye kalktığınız zaman, örgütleneyim dediğiniz zaman işçileri kapının önüne koyuyorlar. Talebimi buradan siyasilere, Meclis’e bir daha yineliyorum. İktidarı, muhalefeti, bir grup toplantısında çıkıp desinler ki ‘İşçiyi örgütlendi diye kapının önüne koymayın, işçilere mobbing uygulamayın.’ Hepiniz iş yerlerinde örgütlenin. İşçi kimi istiyorsa ona gitsin, yeter ki örgütlensin.

Şimdi ne var Türkiye’nin gündeminde? Vergiyi konuşuyoruz. Diyoruz ki ‘Ocak ayında aldığımız maaşı aralık ayında da verin.’ Bu sürdürülebilir bir şey değil.  Vergiyle ilgili geçen hafta bir girişim yaptık. 3-5 senedir konuşuyoruz. Meclis yasama yılında açıldığı zaman birinci gündem vergi olsun. Bunu çözün. Çözmezseniz bu meseleyi her gün dillendirmeye, kamuoyunun önüne taşımaya ve bu meseleyi her gün sizin önünüze getirmeye devam ederiz. Başka neyi konuşuyoruz? 2018’de 700 bine yakın taşeron işçi kadroya geçti, KİT’ler kaldı. 70 bin kişi var, bunları kadroya geçirin. Şimdi bunlara ‘tamam’ diyorlar ama bir o kadar daha adam aldılar. Haydi KİT’leri bir ay sonra kadroya geçirdiniz, onun dışında kiralık araçlar, ambulanslar var, aklınıza ne geliyorsa hepsi var. Bunlar kalacak. Yine bunları konuşmaya devam edeceğiz. Talebimiz, bir tane taşeron dışarıda kalmadan hepsini devletin çatısı altına alın. EYT ile ilgili bir tane EYT’li dışarıda kalmadan bu yasayı çıkarın. Bir tane geçici işçi dışarıda kalmasın.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.