Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar BİM 23 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

Bakan Abdülhamit Gül’den İnfaz Düzenlemesi ve Süresiz Nafaka Açıklaması

KamuMeb.net - Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Yargı hiçbir yerden ve kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer Anayasa'dır ve kanunlardır. Yargı, sadece hukukun emri altındadır. İnfaz düzenlemeleri AK Parti grubunun vereceği bir karardır, henüz teklif yok.’’ dedi.

Süresiz nafaka konusuna da değinen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ‘’Süresiz nafaka sürdürülebilir değil, nafaka konusunda mağduriyet yaratmayacak ortak uzlaşıyla çözüm bulmalı.’’ dedi.

Bu ay içerisinde TBMM'ye gelmesi planlanan ceza indirimi ve infaz düzenlemesine ilişkin soruya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Adalet Bakanlığımız çok iyi bir çalışma yaptı, partide de bu daha evvel konuşuldu. Bakanlar Kurulunda da konuşuldu. Artık ilgili bürokratların diğer partilerle de görüşmeler yapıldığını biliyorum. Belli bir noktaya geldi, son çalışmalar, önümüzdeki süreçte en kısa zamanda bu infazla ilgili düzenlemenin gündeme geleceğini biliyorum. Tabii bu şu değil; yani bir af gibi görmemek lazım bunu. Bu bir infaz indirimidir. Burada da esas ana fikir şudur; yani cezaevleri çok doldu boşaltalım diye bir infaz indirimi yapılmaz. Mühim olan ceza ile caydırıcılık ve infaz arasındaki, bu üçlü arasındaki dengenin iyi oluşmasıdır, bir şekilde kurulabilmesidir. Önümüzdeki günlerde bu gelir. Tabii 4-5 temel konu tamamen işin dışında. Terör suçları, kadına karşı işlenen suçlar, cinsel suçlar, taammüden adam öldürmek gibi, örgütlü suçlar gibi suçlar bunun dışında olmak üzere infaz düzenlemesi son noktaya geldi önümüzdeki günlerde de Parlamentoya gelir." şeklinde cevap verdi.

Konuya ilişkin daha önce açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi." demişti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur 4 yıl önce

Bu millette siz oyun oynayın zamanı geldimi bu millet sizle iyi oyun oynar sandıkta ben kendim koyu akp koydum ama Allahın taktiri ceza evine girdim akp diye hiç birşey kalmadı milleti kandırmayın bizim ailelerimizin gururuyla oynadınız yağmurlu havada size şu yok hdp terörist diyonuz adamlar yalan bari konusmuyo dürüstler sizin gibi kaypak değiller