Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Bakan Kasapoğlu: Önceliğimiz Boş Kapasitelerin Doldurulması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İnanıyoruz ki Allah'ın izniyle milletimizin yüce gönlüyle dayanışma ruhuyla devletimizin tüm imkanlarıyla insanlık ailesinin güçlü desteğiyle bu süreci birlikte atlatacağız.

Ben de bu çerçevede depremin ilk saatlerinden itibaren Osmaniye'deydim. Osmaniye'de arama kurtarma çalışmalarında, enkaz çalışmalarında sona gelindi. Hayatın normalleşmesine yönelik adımlarımızı hızla attık. Özellikle ülkemizin 4 bir yanından gelen gönüllü vatandaşlarımız, gençlerimiz, kamu kurum kuruluşlarının güzide temsilcileri bu dayanışma günün önemini ortaya koyuyorlar. Gün dayanışma günü, gün bir birimizin elinden tutma ve beraberce doğrulma günü. Hep birlikte yaralarımızı saracağız ve bu zorlu günleri geride bırakacağız. Tüm bölgede cansiperane görev yapan arkadaşlarımız, milletimiz, kurumlar, kuruluşlar bakanlıklarımız sahada, bakanlığımız da tüm birimleriyle herkes sahada bu konuda katkı verme amacıyla irade ortaya koyuyor. Binlerce gönüllü gençlerimiz sahada , bu ülkenin her zamanki gibi umudu sahada rabbim hepinizden razı olsun.

An itibarıyla 200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde, tüm ihtiyaçlarını da karşılamak suretiyle misafir ediyoruz.

160 bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacıyla bir plan yaptık. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar. Tüm öğrencilerimizi, depremzedelerimizle birlikte yurtta olma noktasında planlamayı en güçlü şekilde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Bazı illerde 2 bin, bazı illerde 5 bin kişilik kapasitemiz mevcut. Önceliğimiz, boş kapasitelerin doldurulması. Bununla birlikte hem öğrencilerimizin hem de depremzedelerimizin eş güdümlü şekilde aynı çatıda olmasını sağlamayı planlıyoruz. Hiçbir zaman odağımızı kaybetmeyeceğiz. İyilik yapmayan, elinden gelmeyen, insanların moralini, manevilatını kıran seslere de asla kulak vermeyeceğiz. İyiliğe ve dayanışmaya odaklanacağız. Bu zorlu süreçte ihtiyaçları gidermeye, yaraları sarmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı gibi gün birlik günü gün baraberlik günü ve bu anlamda el ele verme günü. Rabbim, dirlik ve düzenimize, devletimize ve milletimize zeval vermesin." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.