Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Bakan Yanık'dan Konukevi ve ŞÖNİM Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''2022 faaliyet planımız kapsamında nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışmaları başlatacağız. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımızla işbirliğinde belediyelere bağlı en az 10 kadın konukevi açacağız.

Eğer bir şiddet olayı söz konusu ise şiddet gören kişi için koruyucu faaliyetleri yürütüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun mağduru, devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz. Burada Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimiz (ŞÖNİM) ile kadın konukevlerimiz devreye giriyor. Biz de faaliyet planımız kapsamında ŞÖNİM ve kadın konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini arttıracağız.

Bakanlığımıza bağlı 112,  yerel yönetimlere bağlı 33, Göç İdaresi Başkanlığına bağlı 3 ve sivil toplum kuruluşuna bağlı 1 kadın konukevimiz olmak üzere 81 ilde 149 kadın konukevimizle hizmet veriyoruz. Faaliyet planımız ile bu yıl İçişleri Bakanlığımızla işbirliğinde belediyelere bağlı en az 10 kadın konukevi daha açılmasına yönelik çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ayrıca, kadın konukevlerinin ihtisaslaşması çalışmalarımız kapsamında ihtisaslaşmış 13 kadın konukevi sayımızı 17’e çıkaracağız.

ŞÖNİM’lerdeki personel sayımızı arttıracağız. Bunun yanı sıra nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışma başlattık. Bu kapsamda 7 büyükşehirde ikinci ŞÖNİM’lerimizi açacağız.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Derya YANIKKonukeviŞÖNİM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.