Öne Çıkanlar Nitelikli Personel Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Bakan Yanık'dan Nafaka Açıklaması

Bir grup gazeteciye konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Bakanlık olarak kendi çalışma alanlarımıza giren konularla alakalı her türlü çalışmayı ve görüşmeyi yaparız ama nafaka konusuyla alakalı verilmiş bir karar yok. Yapılmış nihai bir değerlendirme yok. Ne ailenin zarar görmesi ne kadınların edindikleri müktesep hakları kaybedecekleri bir yeni düzenlemeye kapı aralamayız.'' dedi.

Kadın kooperatifleri konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Bu konuyla ilgili bakanlığımız finans sağlayan değil, organizasyonu yapan taraf. Kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi için Ticaret Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı ile bir araya geldik. Ev eksenliği yaptığı ürünü pazarlayacak bir mekanizma isteniyor. Online satış sitesi çalışması yapıyoruz. Bir site kuracağız ve kadınların hizmetine sunacağız. Nasıl kullanacaklarını, doğrudan doğruya kendi ürünlerini nasıl gireceklerini, marka yaratma bilgilerini vereceğiz. Sonrasında tescilden teknik kısma kadar bütün bilgileri kadınlarımıza temin etmiş oluyoruz. 2021'de yoğunluk kazanan çalışmalarımızda 400'ün üzerinde yeni kooperatif kuruldu. Kadın kooperatiflerindeki ürünlerin satışı için portal kurulacak.'' dedi.

Eğer ortada bir problem varsa bunun çözümünü sağlamamız gerekir fakat, Bakanlığın bilgisinin çok dışında birtakım yorumlar ve tahminler konuşuluyor. Bakanlıklar olarak her zaman çalışma alanlarımıza giren konularla alakalı her türlü çalışmayı yaparız. Bu ayrı bir şey ama nafaka konusuyla alakalı verilmiş bir karar ve yapılmış nihai bir değerlendirme yok.

Ne ailenin ne kadınların edindikleri müktesep haklarını kaybedecekleri bir yeni düzenlemeye kapı aralamayız. Bunu bir defa peşinen ifade etmemiz lazım. Boşanma, boşanmaya bağlı sonrasındaki mali ve ekonomik haklarla ilgili süreç içerisinde her zaman yeni düzenlemeler olur. Hukuk dinamiktir, hukuku bir yere çakamazsınız. Burada asıl olan şey, bu yeni durumun hakkaniyeti, tarafların haklarını, hak temelli edinimlerini kaybetmemeleri ve dengeli bir durum olmasıdır. Bu konuyla alakalı verilmiş bir karar, çizilmiş çerçeve yok, onu özellikle ifade etmek isterim.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
NafakaDerya YANIK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.