Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Biz Tam Eşitliğe İnanan Bir Kültürün Bağlılarıyız

Erişilebilirliğin toplumsal katılımı ve hayat kalitesini doğrudan etkilediğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar tamamen insan odaklı bir hizmet anlayışını benimsediklerini ifade eti ve “Bu sebeple çalışmalarımızı planlarken pek çok kurumdan ve alanında uzman kişilerden, sivil toplum örgütlerinden - ki burada Sakatlar Konfederasyonu Başkanımız var, pek çok kereler çeşitli sebeplerle bir araya geliyoruz- görüş ve öneriler alıyoruz. Saha çalışmalarımızı bütün paydaşlarımızla beraber yürütüyoruz. Yerel yönetimlerin bölgelerinde edindikleri tecrübeler, akademisyenlerin araştırma bulguları, bütün bilgileri, bütün verileri toparlayıp her bir çalışmamız için ayrı ayrı değerlendiriyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, "2005 yılında engelliler hakkında çıkardığımız kanun çok kapsamlı, çok bütünlüklü bir kanun. 2007 yılında yine cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülkelerden birisi olduk. 2010 yılı itibarıyla ise engelli haklarını anayasal güvence altına aldık. 2005 yılında yürürlüğe giren engelliler hakkında kanunla, kamu kullanımına açık binaların kaldırım, yaya geçidi, park gibi alanların toplu taşıma araçları ile bilgi ve iletişim sistemlerinin erişilebilir olmasını zorunlu hale getirdik.

Biz tam eşitliğe inanan bir kültürün bağlılarıyız. Biz insanlar arasında herhangi bir ayrım kabul etmeyiz. Din, dil, ırk bunları bir ayrım olarak kabul etmeyiz. 20 yıl öncesinden bugüne baktığımızda sosyal hizmetlerde, kamu hizmetlerinde nereden nereye geldiğimizi, hangi bakış açısını geliştirdiğimizi ve insanı hangi merkeze koyduğumuzu çok açık bir biçimde ifade eden, bunu kendi mevcudiyetiyle ispat eden bir süreç olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki sürelerde de aynı bakış açımız, insanı merkeze alan, insanı odağına alan ve insanın bütün ihtiyaçların tamamını bütünlüklü bir biçimde kavrayan üreten ve vatandaşımıza sunan hizmet anlayışımızdan hiç taviz vermeden hep beraber aynı ciddiyetle, aynı samimiyetle ve duygu bütünlüğü ile çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Derya YANIKEşitlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.