Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Ceyhan'dan Omicron Açıklaması

Büyük korku ve paniğe neden olan Omicron hakkında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önemli açıklamalarda bulundu.

Kişisel twitter hesabından açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ''Omicron varyantı hızla yayılıyor. Sadece Güney Afrika’daki 6 ülke ile uçuşların durdurulması problemi çözmeyecek. Ülkelerin giriş çıkışlarındaki önlemler genel anlamda artırılmalıdır. Mevcut dalgada 4 aydır vaka sayısını 20-30 binden aşağıya indiremiyoruz. Kapalı alanlarda maske zorunlu olmalıdır. Kapalı alanlarda yüzyüze toplantı ve kongrelere son verilmelidir. Yabancıların Türklerle aynı mekanları paylaştığı otellerde bilim kurulu kararıyla alınan maske takmanın zorunlu olmaması kararı değiştirilmelidir.

Aşılamanın hızlandırılması için zorlayıcı önlemler yürürlüğe konulmalıdır. Ülkeye girişlerde, gelinen ülke ne olursa olsun, aşılı olma koşulu aranmalıdır. Aşısızsan PCR testi yaptır demek, testin duyarlılığı düşük olduğu için varyantların ülkeye girişini engellememektedir.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Kasım 2021 tarihinde kişisel sosyal medya hesabından ''Farklı ülkelerde ortaya çıkan varyantlara bağlı gelişmeleri izliyor ve ülkemizin dışarıyla teması konusunda önlem alıyoruz. Gündemde olan Nu (omicron) varyantına karşı en erken önlem alan ülkelerdeniz. Türkiye'de en yaygın varyant Delta varyantıdır. Nu varyantına rastlanmamıştır.'' demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Kasım 2021 tarihinde kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ''TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.