Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Heyecanlandıran Af Açıklaması

KamuMeb.net - Uzun süredir belirsizliğini koruyan af konusunda bu sıralar hareketli açıklamalar yapılıyor. Tam ''af çıkmayacak'' düşüncesi oluşmuşken yapılan son açıklamalar bunun tam tersini açıklar niteliktedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya, 7 Haziran 2019 tarihli açıklamasında "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımız'ın çalışması var" demişti.

Af ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu konu Meclisin takdirinde olan bir husus. MHP'nin teklifi de bir aftan öte infaza ilişkin birtakım öneriler ihtiva ediyordu. Bu konu ne şekilde olur, gündeme gelir mi, doğrudan parti yönetimimizin, grubunun vereceği bir karar. Dolayısıyla şu an Meclis gündeminde öyle bir teklif yok." karşılığını vermişti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın yanına gelen bir vatandaşın "af çıkacak mı" sorusuna ise "Af ile ilgili çalışma sürüyor" diye yanıt vermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Af konusu Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'a inmedi, inşallah ilk işimiz bu teklifi Genel Kurul'a indirmek olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız teklifimizin ilk günlerinde kendisine gelen eksik bilgilerle bazı açıklamalarda bulunmuştu. Ancak zaman içinde teklifin içeriği öğrenildi. Biz hangi suçları istisna tuttuğumuzu defalarca söyledik. Terör suçları kapsam dışı, cinsel saldırı kapsam dışı, Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsam dışı, FETÖ, PKK, silahlı sol örgütler kapsam dışı. Kapsam içinde olan suçlar da belli. Bu şartlı ceza indirimini mutlaka Genel Kurul'a indireceğiz" diyen Feti Yıldız, "Bu beklentinin farkındayız. MHP'nin sayın liderinin mali idareler seçiminden önce bir televizyon programında söylediği gibi MHP teklifleri rafta kalmaz, lafta da kalmaz" demişti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.