Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan Normalleşme Sürecine Dair Yeni Kararları Açıkladı

Günlük hayatı durdurup salgının bitişinin beklenmeyeceğini, hayatı salgın gerçeğine göre yeniden düzenlemek gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir şeyin birkaç ay öncesi gibi olmayacağını, yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımladıklarını ifade etti.

Maske kullanmanın alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; maske, mesafe ve temizlik üçlüsünün önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Normalleşme Takvimi sürecinde salgının seyrinde olumsuz yönde gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde yeniden uygulamak durumunda kalabileceklerini bir kez daha hatırlattı.

Çay hasadı için vatandaşların 19 Mayıs 2020 tarihinde saat 00.00’da sokağa çıkma sınırlandırması bittiğinde  Karadeniz'e gidebileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arefe gününden başlamak üzere Ramazan Bayram'nın son gününe kadar, yani 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacakğını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağı uygulaması açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayram'nın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkabileceğini belirtirken gençlerin de bu hafta çarşamba ve cuma günleri esnetme uygulamasının devam edeceğini belirtti.

15 il için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlamasının 15 gün süreyle uzatıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerindeki kapalı görüşlerin Haziran ayı itibarıyla yeniden başlatacaklarını açıkladı.

Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş kişileri de unutmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bin mahkumun Mayıs ayı sonunda dolan izin sürelerinin 2 ay süreyle uzatıldığını sözlerine ekledi.

29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte camilerin ibadete açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre camilerde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacağını, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulamasının devam edeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdıklarını, yeni eğitim-öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz aylarındaki kurs gibi faaliyetlerinin kendi takviminde devam edeceğini ifade etti.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK’ün daha önce yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kreşler ve gündüz bakımevlerinin 15 Haziran'da faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Kişisel twitter hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüzyüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.