Öne Çıkanlar emekli aylığı başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı 3600 ek gösterge Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

En Kötü Günlerimiz Geride Kaldı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ''Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz bundan sonrası için bunu değerlendirmiş olacağız. O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o yaza giriyoruz. Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun.

Sakarya’mızda toplam yatak sayısını 2002’den bugüne, 960’dan 2 bin 354’e, yani tam 2,5 katına çıkardık. Bu yatırımlarla Sakarya’da 4 bin 130 yatakla sağlık hizmeti vereceğiz. 2002’de 6 olan 112 acil istasyon sayısı 37’ye, ambulans sayısı ise 9’dan 65’e çıktı.

Sakarya'daki bu dev yatırımlara paralel olarak insan kaynağımıza da çok önem veriyoruz. Bugün ilimizde 9 bin 76 kişilik sağlık ordumuzla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu sayı 2002’de 1948’di.'' dedi.

İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı’na katılan; Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ''Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak mümkün değil. Yeniden şekillenecek gelecek adına bugünün karamsarlığı için hayıflanmamak mümkün değil.

Ben bu durumu dünya savaşları sonrası orduların durumuna benzetiyorum. İki cihan harbi arasında ordular dinlenmek ve yeniden hazırlanmak için 20 yıl beklediler. Salgın dönemi de sağlık çalışanlarımız üzerinde benzer bir yıpranmaya sebep oldu. Ancak yaralarımızı sarmadan, sorunlarımızı konuşup çözmeden yeniden aynı enerjiyle çalışmamız da güç. Mesleğimizin geleceği, sizlerin daha iyi yetişmesi ve daha rahat hizmet vermesi için ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Fahrettin Koca
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.