Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Erken Seçim Konusuna Kurtulmuş Noktayı Koydu

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a erken seçimin gündeme neden tekrar taşındığına yönelik bir soru soruldu.

Bu soruya yanıt veren Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, başarılı ve titiz bir şekilde salgının başladığı günden itibaren sürecin yönetildiğinin altını çizdi ve muhalefetin gündemi saptırmak için belli konuları gündeme getirdiğini söyledi.

Muhalefetin gündemi saptırmak için ortaya atılan konulardan birisinin darbe söylentileri olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hükümet olarak gerekli her türlü cevabı ortaya koyduklarını vurguladı.

Daha sonra erken seçim meselesinin gündeme getirildiğini söyleyen Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçimin konuşulabilmesi için erken seçimi gerektiren rasyonel şartların olması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'de şu anda erken seçimle ilgili en ufak bir rasyonel şartın mevcut olmadığına dikkati çeken Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçimin Türkiye'nin gündemi olmadığını belirtti.

"Erken seçimi gündeme getirmek Türkiye'nin gündemini saptırma çabasıdır." diyen Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin öncelikli gündem konuları arasında şu anda salgınla mücadele, ekonomideki iyileştirme tedbirlerinin ortaya konulması ve sonuç almak, üretim ve ihracat eksenli yeni ekonomik modelde daha güçlü bir şekilde ileriye yürümek, eğitimden sağlığa kadar bütün alanlardaki başarıların sürdürülerek yola devam edilmesi gibi konuların yer aldığını belirtti.

Pandemi ile başarılı bir şekilde başa çıktıklarını, bundan sonrasıyla ilgili de başarılı bir şekilde başa çıkmak için mücadele ettiklerini, bu mücadelenin Türkiye'nin bir numaralı gündemi olduğunu, hatta ana gündeminin bu gündem maddesi olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim vesaire gibi sözlerle Türkiye'nin bu ana gündemini saptırmanın sadece Türkiye'ye zararı olacağı kanaatinde olduğunu ifade etti.

Herhangi bir erken seçimin söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade eden Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'de 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimi yapılacağını 2024 yılında da yerel seçimlerin yapılacağının haberini verdi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, açıklamasının devamında "tarihe kadar hedefimiz bellidir, neleri yapacağımız bellidir. Bu istikamette yeniden güçlü, büyük Türkiye olarak yolumuza devam etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu salgın süreci geçtikten sonra yeni bir dünyanın kurulması için çok ciddi sıkıntılar yaşanacak bir döneme giriyoruz. Bu dönemde de yeni, adil, hakkaniyetli, eşitlik, prensibine dayalı, ulusların egemen eşitliği prensibine dayalı, dünyanın nimetlerinden ortak bir şekilde istifade etmeye dayalı yeni bir dünya sisteminin nasıl kurulmasına dair Türkiye olarak fikirlerimizi söyleyeceğiz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.