Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Eşyalı Konutun Isınma Giderini Kimin Karşılayacağına Dair Görüş Yazısı

Daire Başkanı Bakan a. Haluk Göğüş imzalı görüş yazısında; ''4 Ekim 2021 tarihli ve E-76148083-045.99-51581 sayılı yazınızda özetle; Kamu Konutları Yönetmeliği'nin ''Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Karşılanacak Giderler'' başlıklı 26'ncı maddesi ile 294 Sıra No'lu Milli Emlak Genel Tebliği'nin ''İşletme, Bakım ve Onarım Giderleri'' başlıklı üçüncü bölümünün 3.3 Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Karşılanacak Giderler maddesinden bahsedilerek, eşyalı olarak tahsis edilecek olan görev tahsisli konutların ısınma, demirbaş eşya ve mefruşat, aydınlatma, elektrik, su, gaz ve benzeri giderlere ilişkin olarak Yönetmelik hükümlerine göre mi yoksa Tebliğ hükümlerine göre mi işlem yapılması gerektiği ile hususunda Bakanlığımız görüşünün bildirilmesi istenilmektedir.

Bilindiği üzere, 294 Sıra No'lu Milli Emlak Genel Tebliği'nin ''Yakıt Giderleri'' başlıklı 2.1'nci maddesinde, kamu konutlarının yakıtının yakıtının konutlarda oturanlar tarafından tedariki ve bedellerinin konutlarda oturanlarca karşılanmasının esas olduğu düzenlemesine yer verilmiştir.

Diğer taraftan, söz konusu Tebliğin ''Yakıt Giderleri'' başlıklı ikinci bölümünün 2.5'inci maddesinde, ''Yakıt bedellerinin hesaplanmasında konutlardan toplam brüt inşaat alanının 120 metrekareden fazla olan kısmı dikkate alınmaz.'' düzenlemesi yer almaktadır.

Ayrıca, anılan Tebliğin ''İşletme, Bakım ve Onarım Giderleri'' başlıklı 3'üncü bölümünde konutta oturanlar tarafından karşılanacak giderler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanacak giderlere ilişkin esaslar düzenlenmiş olup, söz konusu bölümün 3.3'üncü maddesinin ''b'' bendine göre, eşyalı görev tahsisli konutların demirbaş eşya ve mefruşat giderleri kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağı belirtilmiştir.

Buna göre; eşyalı olarak tahsis edilen görev tahsisli konutların 294 Sıra No'lu Milli Emlak Genel Tebliği gereğince sadece demirbaş eşya ve mefruşat giderlerinin idareler tarafından karşılanması gerekmekte olup, söz konusu konutların ısınma giderlerinin yüz yirmi metrekareye kadar olan kısmının oturulan süre içerisinde konutun tahsis edildiği personel tarafından karşılanması gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.