Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Hayvan Polisi Kurulması Talebi

KamuMeb.net - TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Mustafa Yel "En geç ekim ayına kadar raporumuzu hazırlayacağız. Bu konuda herkesin görüşlerini alarak konuyu tüm detaylarıyla ele alacağız. İlgili bakanlık, sivil toplum örgütleri, petshop derneklerinin yanında, belediyeler, üniversiteler ile hayvan saldırılarından zarar gören vatandaşlarımızı dinleyerek çözüm yollarını arayacağız." diye konuştu.

TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Mustafa Yel "Hayvan Hakları Yasasının kurulması isteniyor. Kısırlaştırma ile ilgili sıkıntılar da yaşıyoruz. Sokak hayvanlarının çoğalması kontrolsüz bir şekilde artıyor. Barınakların kalıcı olarak değil geçici olarak kullanılması talep ediliyor. Barınaklarda rehabilite edilen hayvanların tekrar sokaklara bırakılması istenen bir durum. Komisyon olarak bizim de görüşümüz bu yönde." dedi.

TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Mustafa Yel "Kısırlaştırma ve diğer rehabilitasyon çalışmaları için ödeneğin artırılmasını isteyeceğiz. Yerel yönetimlerden vatandaşların konuya karşı duyarlılığının artırılması ve farkındalık oluşturması için daha yoğun çalışmalarını talep edeceğiz. Bu işin bir sorun olarak görülüp konuya eğilmelerini isteyeceğiz. Sanatsal ve kültürel faaliyetlere para ayıran belediyelerimizin barınaklara da el atarak gereken önemi vermesini talep edeceğiz. Barınakların daha düzenli ve yaşanabilir ortamlara dönüştürülmesi için adım atmalarını bekleyeceğiz. Barınaklarda görevlendirilen veteriner sayısı yetersiz. Bu soruna karşı belediyelerden barınaklarda gönüllü veterinerlerin bulundurulmasını, diğer personelin de gönüllü ve belli bir eğitimden sonra sertifikasını almış kişilerden seçilmelerini isteyeceğiz. İlkokul 4. sınıftaki çocuklarımıza hayvan haklarının bir ders olarak okutulmasını teklif edeceğiz. Belediyelerin teşkilat yapısı ve bakışı ile bu işlerde başarılı olamadığı görüldü. Hayvana karşı işlenen suçlara müdahale konusunda ortada bir boşluk var ve bu boşluğun doldurulması gerekir. Bu nedenle hayvanlara karşı işlenen suçlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için hayvan polisi kurulmasını isteyeceğiz." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.