Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kademe  Kademe Normal Günler Ulaşmayı Diliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, salgın sürecindeki normalleşme adımlarına ilişkin ''Türkiye'nin sağlık alanındaki organizasyon kabiliyeti, iyi yetişmiş sağlık çalışanlarına sahip olması, Sağlık Bakanlığımızın organizasyon kapasitesi ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla şehir hastaneleri gibi oyun değiştirici adım atılması bizim pandemi ile mücadelede başarılı şekilde ayrışan çalışma yapmamızı mümkün kıldı. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza rahmet diliyoruz. İnşallah bundan sonra gerekli uyarıları dinleyerek Bilim Kurulu'nun kararlarına kademe kademe uyarak daha normal günlere ulaşmayı diliyoruz.

İkinci ittifak, üçüncü, dördüncü ittifak şeklinde gidiyor. Alfabenin harf ve rakamlarını tüketerek gidiyor. Bu bizim üzerinde durduğumuz konu değil. Birisi ittifakın içinden çıkıyor 'Daha önce AK Parti'de olanların burada yeri yok' diyor. Diğerlerinden ses çıkmıyor. Üçüncü ittifakı konuşanlar bunu düzeltmeye çalışıyor. Bu giderek bir Türkiye tartışması, siyaset tartışması, siyasi gündemlerle ilgili farklı siyasetlerin dillendirileceği mekanizma olmaktan çıkıp, daha çok 6'lı mekanizmaların kendi iç sorunların ifadesi şeklinde bir yapıya dönüşüyor. Kimin masaya kimi ekleyip, kimi çıkarmaya çalıştığı bizim takip etmemiz gereken, mesai harcamamız gereken durum değil.

Kimlik siyaseti demokrasileri zehirleyen bir şey. Herkesin kimliğine saygı duyarız ama kimlikçilik yapılması demokrasiyi tüketen radikalizmi ortaya çıkaran bir şey. Ufacık sanat etkinliği sözkonusu olsa, herhangi sanatçının faaliyeti gündeme gelse, sanat tartışması olmaktan çıkıyor, siyaset tartışmasına, kimlik ve tarih tartışmasına dönüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Ramazan ayında toplumun çeşitli kesimleriyle biraraya geliyor. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın belediye ve il başkanlığı döneminden beri hassasiyetle üzerinde durduğu gelenek. Sayın Cumhurbaşkanımız başka alanlarda da davetine dönük maalesef linç kampanyası yapan, nefret siyaseti yapan, başkalarının faaliyetlerini değersizleştirmek üzere kuran bazı gruplar var. Bunların tek tek düzenlemesini beklemek gibi sihirli bir reçete yok. O zaman sanatın, demokrasinin daha doğru anlaşılması, bu kimlikçi tartışmalardan, başkasının kimliğini inkar eden, sürekli ezmeye çalışan ya da onu bir kötülük siyasetinin nesnesi haline getirmeye çalışan yaklaşımlardan uzak durarak bu faaliyetlerin sürmesi gerekiyor. Biz sanatçıları ürettikleri sanatsal değerle anmak isteriz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.