Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Kanun Teklifi

Teklif ile, kadınlara yönelik olarak işlenen şiddet suçlarında verilen ceza oranlarının artırılması ve bu suçlarda infaz indirimi uygulanmaması amaçlanmaktadır. Kanun Teklifini İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk TBMM'ne sundu.

Söz konusu kanun teklifinin Genel Gerekçesi'nde ''ülkemizde kadına karşı şiddet sadece eşe karşı işlenmiyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde ''eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının %39.3, yaşadıkları fiziksel şiddet sonucunda yaralanan kadınların oranının %25, yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının ise %48.5 olduğu görülmektedir. Yaşanan hızlı artış yalnızca eşe karşı işlenmediği göz önünde bulundurulduğunda oranların eşe veya eski eşe uygulanan fiziksel şiddetten az olduğu düşünülemez.

Bu bağlamda kadın/kadınların korunması için kadınlara karşı işlenen suçlarda, ''infaz indirimi olmaması'' ve ''tahliye şartlarının zorlaştırılması'' için bu Kanun Teklifi hazırlanmıştır.'' denildi.
Kanun Teklifinin Madde Gerekçesinde ''ülkemizde kadına karşı şiddet olaylarında yaşanan hızlı artışın yalnıza eşe karşı işlenmediği göz önünde bulundurulduğunda, kadına karşı şiddet vakalarında kadını korumak için düzenleme zaruret teşkil etmektedir.'' denilmiştir.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 86'ncı maddesinin üçüncü fıkrasına ''g) Kadına karşı,'' bendi eklenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.