Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması

Koronavirüs Konusunda Alınan Yeni Tedbir Kararları

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasının hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edeceğini ifade etti.

‘’Cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz.’’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘’üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.’’ dedi.

Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır.’’ dedi. 

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’milletimizden salgının evlerde buluşma ihtimalini göz önünde bulundurarak tehdit geçene kadar misafir kabul etmeye ara vermelerini rica ediyorum.‘’ dedi.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinliklerin yapılamayacağını; cenaze namazlarının yakınları dahil 30 kişiyle kılınacağını nikahların da bu sayıyı geçirmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘’hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.’’ dedi.

Kamu kuruluşlarının mesai saatlerinin 10.00 ile 16.00 arası uygulanabileceğini, 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde işyeri hekimin öncülüğünde güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelgede yer alacak Salı akşamından itibaren uygulamada yer alacaktır. Bu tedbirlerin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Kabine toplantısı sonrasında küresel salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri açıklıyor. Kararlar, Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu tür tedbirlerle salgının artışını önleyecek, milletçe el ele verip bu tehdidi bertaraf edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.