Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Kurban Bayramı'na Özel Tedbirler Olacak Mı?

Sokak kısıtlamaları, seyahat kısıtlamaları ve çeşitli kısıtlamalar ile geçen yaklaşık 2 yılın ardından milyonlarca vatandaş 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren rahat nefes almaya başladı. Maske, mesafe ve hijyen kuralları vazgeçilmez bir parçamız oldu artık ama vatandaş diğer kısıtlamalardan bu süreçte bir hayli sıkıldı. Hazır 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren kısıtlamalar gevşetilmişken Kurban Bayramı'na özel kısıtlama olup olmadığı sorgulanıyor.

Bayramın, hareketliliğin yoğunlaşacağı önemli bir dönem olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle devam etti: "Biz bayrama kadar aşılanması gereken 62 milyona yakın 18 yaş üstü vatandaşın, 42-43 milyon gibi bir rakam eden en az yüzde 70'inin en az bir aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayınladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz." dedi.

"Bayram tedbiri olacak mı?" sorusu üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok." cevabını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gönüllü olan, iki doz aşısını yaptıranlar ve diğer tüm vatandaşlar için üçüncü doz konusunda nasıl bir çalışma yürütülüyor?" sorusuna ise "Gönüllü olan iki doz yaptırdıysa, benzer şekilde sağlık çalışanı veya 50 yaş üstündeyse açılmış oldu. Orada problem yok. Bunu, 50 yaşı belki Bilim Kurulu'nda biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görev almış olan kişilere de üçüncü dozu açmış olacağız." karşılığını verdi.

Maskelerin ne zaman çıkarılacağı sorusuna yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme için Eylül ayı sonunu işaret etti ve "Yoğun aşılama yaptığımızı, aşının etkisinin de 14 günden sonra oluştuğunu biliyoruz. Aşının etkisiyle yukarı çıkışın baskılandığı kanaatindeyiz. Önümüzdeki dönemde zorunlu olmadıkça kısıtlama yapmak istemiyoruz. Mesafe korunabiliyorsa o durumda maskeyi takmanız gerekmez, kapalı alanda da olabilir bu. Ama mesafenin korunmadığı açık alanlarda da maskeyi takmanız zaten zorunlu oluyor. Aşılamanın en az yüzde 70 olduğu dönemde maskelerden de artık kurtulabiliriz diye düşünüyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.