Öne Çıkanlar MEB memurlar Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Koronavirüs

Kurtulmuş ve Bahçeli’den Erken Seçim Açıklaması

Erken seçim tartışmalarının, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey olmaığını belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bugünkü siyasi konjonktürü içinde asla ve kat'a erken seçimi ilgilendiren bir siyasal ortam söz konusu olmadığının altını çizdi.

‘’Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır. Şu anda Türkiye'nin bir numaralı maddesi, bu pandemi süreciyle mücadele etmektir. Kimse 'erken seçim' diyerek, kendi siyasal hevesleri uğruna Türkiye'nin odak noktasını değiştirmeye kalkmasın. ‘’ diyerek tepkisini sert bir şekilde ortaya koyan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin odak noktasının, topyekün 83 milyon olarak bu mücadeleyi başarıyla sonlandırmak, pandemiyi geride bırakmak, pandemiden güçlü bir şekilde çıkan uluslararası alanda büyük bir rekabet gücüne de kavuşmuş olan bir Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Pandemi ile mücadele sürecinde başarıyı perçinlemek ve bu süreci geride bırakmak gayesinde olduklarını belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şartları oluşmadan erken seçimi dile getirmenin, sadece muhalefetin hevesidir diye tanımladı ve ‘’Hiçbir şekilde Türkiye erken seçime gitmeyecek. Erken seçimle ilgili en ufak bir çabamız, gündemimiz, bununla ilgili Türkiye siyasetinde erken seçimi çağrıştıracak herhangi bir olgu söz konusu değildir.’’ diyerek net bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de erken seçim konusunda bir açıklama yaptı.

Türkiye'yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacağını vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını belirtti ve erken seçim söylemini ‘’ayıplı bir tuzak, kirli bir tertip, dibi uçurum olan bir tezgah diye tanımladı.

‘’Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur.’’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçime ihtiyaç olmadığını, bununla ilgili dolambaçlı yollardan zorlama yapanların demokrasi ve millet muhalifi çevrelerden olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün teşkilatlarıyla zamanında yapılacak bir seçim için siyasi çalışmalarını sabırla icra edeceğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, herkesin buna muvafık davranması şart olduğunun altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.