Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Kurtulmuş'tan EYT, Enflasyon, Asgari Ücret Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, asgari ücret ve enflasyon konusunda ''Pandeminin başlangıcında çok büyük bir ekonomik bunalımın içerisine girildi. Artık bütün ülkelerin kapısına dayanılmış oldu. Büyün bunlara baktığınız zaman ekonomiyi tek rakamla değerlendirilmeyeceğini görmüş oluyoruz. Türkiye burada pandeminin başından beri büyümede gaza basmayı tercih etti. Üretimini, ihracatını artırdı. 2022 yılında bütün dünya küçülürken Türkiye'de büyüme gerçekleşti. Türkiye burada pandeminin başından beri büyümede gaza basmayı tercih etti. Üretimini, ihracatını artırdı. 2022 yılında bütün dünya küçülürken Türkiye'de büyüme gerçekleşti. Üretim girdilerinin aşırı pahalanmasıdır. Dünyada son 2-3 yıllık seyre baktığımız zaman değerli metallerin fiyatlarındaki, enerji fiyatlarındaki, gıda fiyatlarındaki artış. Dün 1 liraya ürettiğiniz hammadde bugün 2-3 liraya çıktı.

Başından itibaren hemen her hafta Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak müjdeleri açıklamaya başladı. Yine bugün açıklanan esnafa düşük faizlerle kredi verilmesi. Vergilerden vazgeçtiğimiz alanlar var. Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi.

Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın. Tersini düşünelim, fabrikaların kapandığını. Türkiye'de istihdam rakamları pandemi öncesindeki rakamlara geri döndü. Yeterli midir değil tabii ki.

Türkiye'de enflasyonla mücadeleyi ana mücadelelerinden biri olarak görüyor. Büyüme sürdüğü oranda bu şüphesiz vatandaşların günlük hayatına etkisi olacaktır. Enflasyon ve döviz belli bir seviyeye geldiğinde... Her atılan adım gelmekte olan iyi sonuca daha da yaklaştıracak. Ekonomi tek bir rakam üzerinden konuşulamaz. Her dönümün ekonomik koşulları da farklı konuları öne almayı zorlar. Bu kadar büyük bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin her yıl asgari %5, %5,5 büyüme zorunluluğu vardır.'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, EYT düzenlemesine dair ''Bakanlık çalışıyor. Bu yıl sonu itibariyle bir açıklama yapılır. Kabine'de bir karar verilir ve ilgili çalışma bakanımız bunu açıklar.'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarına dair ''Aslında Türkiye'de erken seçim tartışmalarını kaldıran Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Yönetim sistemine geçmiş olması. Seçimin ne zaman yapılacağı bellidir. Bu tartışmanın Türkiye'nin siyaset gündeminde olması da zaman kaybıdır.

Arkadaşlarımız her şartlarda dahi, hatta online toplantılarını kaçırmadan, büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürdüler. Sahada Türkiye'nin sorunlarının çözülmeye başladığının birer birer görüşmeyle sonuca varıldığı gözüküyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.