Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

"MÜZİK SUSMASIN" Destek Çağrısı Duyurusu

Destek Çağrısının amacı; 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Yeni Koronavirüs hastalığı (COVID-19), sosyal, kültürel ve ekonomik sonuçlar doğurmuş olup kültür-sanat sektörü en fazla etkilenen sektörlerden biri olmuştur. Bu çerçevede salgın döneminde, sanat faaliyetlerinin sürdürülebilmesi, sektörün güçlendirilmesi ve vatandaşların sanat ile buluşmasına yönelik projelere destek sağlanmıştır. Bu destekler içinde süreçten etkilenen sanatçıların dâhil olduğu projelere ve özellikle tiyatro sektörünün ve müzisyenlerin desteklenmesine özel önem verilmiştir. Ancak, gelinen noktada desteğe ihtiyaç duyan müzisyenlere ve müzik emekçilerine yönelik daha kapsamlı bir projeye ihtiyaç duyulmaktadır. 

Çağrı konusu bu proje ile haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen sanatçı ve sektör çalışanlarına projeye katkıları karşılığında ödeme yapılarak desteklenmeleri ve aynı zamanda üretilen eserlerin geleceğe aktarılması için dijital bir arşiv oluşturulması amaçlanmaktadır. 

Sanatçılar; haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzisyenlerden  (ses ve enstrüman sanatçıları) oluşmaktadır.

Sektör çalışanları; haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzik sektörü teknik vb. çalışanlarından oluşmaktadır.

BAŞVURU SAHİPLERİNDE ARANACAK KOŞULLAR

Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmuş ve doğru beyanda bulunan; ses veya enstrüman sanatçısı veya müzik sektörü çalışanı ve geçimini bu yolla temin ettiğine dair bilgi/belge/referans sunan; proje kapsamında verilecek tüm kişisel bilgilerin değerlendirme aşamasında kullanılabilmesi için 3. kişilerle paylaşılacağını kabul eden; herhangi bir meslek birliğine üye olmayan (MESAM, MSG ve MÜYOBİR meslek birliklerine üye olanlar, üyesi oldukları meslek birlikleri tarafından geliştirilecek projelere dâhil olacaktır.), 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilir.

Birden fazla video kaydı sunan ya da birden fazla projede yer alan başvuru sahiplerine sadece bir kayıt için ödeme yapılacaktır. Sunulan bilgilerde bir yanlışlık tespit edilmesi halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.

DESTEK TUTARI

Bu çağrı kapsamında sunulacak kayıt için net 1.000 TL olmak üzere açılması planlanan sonraki çağrı programlarına dâhil olunması suretiyle en fazla 3.000 TL’dir. 

PROJEYE SUNULACAK KAYIT

Proje desteğine başvurmak için sunulacak video kaydının; sanatçılar bakımından sanatının icrasını, sektör çalışanları bakımından ise icra ettikleri mesleğe ilişkin bilgi veya anılarını içerir söyleşiyi içermesi 2 dakikadan az, 5 dakikadan fazla olmaması ve makul düzeyde ses ve görüntü kalitesine sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURU USULÜ

Projenin yürütülmesinde aşağıda isimleri ve iletişim bilgileri bulunan  STK’larla Vakfımız arasında işbirliği tesis edilmiştir. Adı geçen STK’lar, başvuru yapacak olan kişilerin başvuru koşullarına uygunluğunu teyit etmekle görevli olacaktır.

Projeye başvurmak isteyenlerin, 16 Aralık 2020 tarihinden itibaren www.muziksusmasin.com adresinde yer alan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması, kendisine referans olacak STK’yı seçmesi ve eserin video kaydını www.muziksusmasin.com’da yer alan ilgili bölüme en geç 25 Aralık 2020 tarihine kadar yüklemesi gerekmektedir. 

Başvuru yapmak için bu STK’lara üye olma şartı yoktur, projenin hiçbir aşamasında herhangi bir başvuru ücreti ve benzeri ödeme, masraf alınmayacaktır. 

Proje desteği almaya hak kazanan başvuru sahiplerine Ocak 2021 tarihinden itibaren ödemesi yapılmaya başlayacaktır.

STK İSİMLERİ

MÜZİK VE SAHNE SANATÇILARI SENDİKASI (MÜZİK-SEN) [email protected]

POPÜLER MÜZİK SANATI VAKFI/POPSAV    [email protected]

TRAKYA KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI (TRAKSEV)

[email protected]

MÜZİSYENLER VE SANATÇILAR FEDERASYONN

[email protected]

ULUSLARARASI SAHNE SANATÇILARI FEDERASYONU    [email protected]

TÜRK MUSİKİSİ FEDERASYONU    [email protected]

MÜZİK YORUMCULARI MESLEK BİRLİĞİ (MÜYORBİR)

[email protected]

TÜRKİYE MUSİKİ ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (MESAM)    [email protected]

MUSİKİ ESERİ SAHİPLERİ GRUBU MESLEK BİRLİĞİ (MSG)

[email protected]

Bilgi için : [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.