Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Müzik Yasağı Kaldırılacak Mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koronavirüs kısıtlamaları kapsamında getirilen saat 24.00'ten sonra müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin ''Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz.'' dedi.

“Nerede bu devlet” anlayışından “Allah devletimize zeval vermesin” anlayışına geçildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Olsaydık ABD'ye tabi, Irak'ta ezilen insanlara sırtımızı dönerdik. Ama biz bunu yapmadık. Seyirci kalmadık. İnancımızın tüm değerlerine sahip çıktık. Biz aslımızı, dinimizi, komşumuzu unutmadık. Bunları söylerken, Türkiye'nin ortaya koyduğu modeli kimsenin unutmamasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu çizgi ve çerçeve orta ölçekli ülkelere rol model olmuştur. Bugün elbette ki Batı Ukrayna'nın yanında olmalı ancak biz çifte standardı unutmuyoruz. Suriye'yi unutmuyoruz. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var, anlatacaklarımız var.

Kuruluşundan bugüne AFAD’ı sadece arama kurtarma yapan bir kurum olarak değil, afet yönetiminin çatı kurumu olarak yapılandırdık. Kısa sürede kurumsal kapasitesiyle, insan kaynağıyla, teknik altyapısı ve küresel ölçekteki başarılı yapısıyla itibarlı bir kurum haline getirdik. Ancak afet yönetimi bizim gibi afet riski yüksek bölgelerde tek kurumun altından kalkabileceği bir iş değildir. Yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımıza kadar tüm kurum ve kuruluşlarımıza kadar herkesi bu sürecin bir parçası olarak gördük.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Duamız odur ki hiçbir zaman ekiplerimize ihtiyaç duyulacak bir afettin yaşanmamasıdır. Ama afetler dünyanın gerçeği.  Her geçen gün daha fazla afetle karşılaşıyoruz.  İklim değişiyor, şehirler büyüyor, nüfus artıyor.  Seller, yangınlar, depremler, çığlar gibi afetler, felaketler artık daha fazla zayiat veriyor, daha fazla can alıyor. Bunlara vMüzik e daha kötüsüne hazırlıklı olmak zorundayız.  Memur-Sen olarak, bu bilinçle üzerimize düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi yerine getirmek için inisiyatif alıyoruz.

Biz hep bu kimliğin şuurunda olarak hareket ettik, ediyoruz. Tarihin göğsümüze taktığı bu kimlik kartı, bu aidiyet;  her zaman sözümüze, eylemimize, işimize yansımıştır, yansıyor ve yansıyacak. Bizler bu aidiyet bilinciyle, milletten aldığımız gücü, milletimiz ve insanlık için seferber ediyoruz.  Bu duruş önemlidir, tarihidir.  Bu duruş ideolojik sendikacılığa karşı yeni bir paradigmayı ifade etmektedir.

Memur-Sen bünyesinde oluşturulan AFAD ekibi ile afet esnasında ve afet sonrasında süratle müdahalede bulunabilecek;  sağlık, beslenme, psikososyal destek,  barınma, arama-kurtarma gibi alanlarda hizmet verecek eğitimli, profesyonel ve gönüllü ekipler oluşturmak için yola koyulduk.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.