Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Salgın Günleri Artık Geride Kalıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken gündemimizde değişti. Artık sağlık meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetini en iyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz. Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz.

Salgının seyri giderek etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan illerimiz, sıfır yatan hastası olan illerimiz ve sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. Şu an 19'a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır.

Geçen yıl "maskeli bu son yazımız olacak" demiştim. Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun.

Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Özellikle maske başta olmak üzere önemli alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere gelecek hafta çok önemli olan bilim kurulu toplantısında ele almış olacağız.

Salgın günleri artık geride kalıyor. Sağlık hizmetlerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığı zirvede tutmaya kararlıyız. Gücü ve sağlam altyapısıyla dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz, deneyimli sağlık insan kaynağımız, hepimizin gurur kaynağı oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceğiz.

Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken, gündemimiz de değişti. Artık sağlık meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetini en iyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz. Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. 

Özellikle maske uygulamasının yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da haftaya Bilim Kurulu bunu değerlendirmiş olacak. Bilim Kurulu özellikle haftaya, bugüne kadar yaptığı en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Bununla ilgili Bilim Kurulu sonrası zaten daha detaylı açıklamamız olacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.