Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Seçim 2023 Haziran Ayında Yapılacaktır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Seçim 2023 Haziran ayında yapılacaktır. Türkiye bunda sonra sık sık erken seçimler yapmasın, yeri ve zamanı bilinen vakitte o seçimleri yapabilelim. Türkiye bir istikrar rejimine kavuşsun isteriz. Geçen seçimde samimiyet, tevazu ve gayretle demiştik. İhtiyaçlara binaen çalışıldı. Toplumdan gelen eleştiriler gelince bunların üstüne gidildi, Cumhurbaşkanımız da 'aman bunlara dikkat edin' diye uyarmıştı. Bizim en büyük başarımız gönüllere girebilmek. Hemen hemen her kesimin, AK Parti'ye oy vermese bile gönüllerinin kazanılmış olmaları. 2023'deki kilit mesele, milletimizin gönlünden düşmemeyi başarabilmektir. Daha fazla gayretle çalışma, daha fazla mütevazı olmayı gerektiren bir süreçtir. İnsanların gönlünden düşmeyin manasında söylenmiş sözlerdir. Nihayetinde bizim siyasetimizdeki en büyük başarımız bire bir insanların içinde olabilmektir. Diğer partiler de AK Parti'nin çalışma yöntemlerini benimseyerek mesafe almaya çalışıyorlar.

Türkiye'de bütün anketlerde AK Parti birinci partidir. Sürekli alanımızı genişleterek, her bir +1'lerimizi çoğaltarak, AK Parti'nin 2023'te Cumhurbaşkanımızın rahatlıkla seçileceğine inanıyorum. Parti teşkilatlarımızın çalışmalarını alabildiğince güçlü bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor.Şu anda bütün anketlerin ortak hususlarından birisi de rakamları değişmek suretiyle ciddi bir kararsız seçmen kitlesini görüyoruz, bunu AK Parti karşıtı olarak düşünmemek gerektiğine inanıyorum. Kızıyor, böyle olmaz diyor, milletvekiline, belediye başkanına kızıyor, hele hele dövizin alıp başını gittiği günlerde atmosferi düşünün, kızıyor. Sonuçta 'Düzeltirse Tayyip Erdoğan, AK Parti düzeltir' diye düşünüyor.

Karşı taraftaki ittifakın adayı kim? Orada çok bilinmeyenli bir denklem var. Karşı tarafın kimi aday göstereceği bizi ilgilendirmez. Karşı tarafın zorluğunu anlatmak bakımından söylüyorum. Bizim adayımız belli. Allah'ın izniyle sayın Erdoğan seçimden zaferle çıkacak. Her gün erken seçim diyorsunuz, hem sandık ilan edildikten sonra adayımızı açıklarız diyorsunuz, bu ne yaman çelişkidir.İ ki tane açık, bir tane gizli müttefik var. Bunların arasında Türkiye'nin temel meselelerine bakışta fevkalade derin ayrılığı var. Bunların tek ortak noktası AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Demokraside hakem de hakim de millettir.Millet anayasa değişikliğinde oy verdi ve ben Cumhurbaşkanlığı sistemini istiyorum dedi. Bunu değiştirmenin yolu kapalı kapalı ardılar pazarlıkta değil, önce seçimi kazanacaksınız, parlamentoda yeterli sayıyı bulup, milletin önüne getireceksiniz.

Biz nasıl Cumhurbaşkanlığı sistemini milletle konuştuysak, siz de lütfen milletin önünde bunları anlatın. Şu andaki 2023 sistemi Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine göre yapılacak. Sanki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'nin şu andaki anayasal sistemi değilmiş gibi konuşmanın büyük haksızlık olduğu kanaatindeyim. Karşı taraftaki ittifakın nasıl bir aday belirleyeceğini söylemek bize düşmez. Türkiye'nin ikinci partisi olan CHP Genel Başkanı'nın aday olması en doğal hakkıdır. İttifak içinde değerlendireceğini söylüyor. Esas zorluğun burada olduğunu düşünüyorum. Aday tespit etmek son derece zorlaşmıştır. Kenardan zaman zaman ayar veren HDP'nin varlığı, bizi yok sayarak devam edemezsiniz sözleri aday tespitini daha da zorlaştırmaktadır. Şahsi fikrimi söyleyeyim; siyasi tabanı, parti gücü olmayan, kitleye malolmamış, bürokrat kökenli, eski bir siyasal kökenden gelen isim üzerinde durabilirler.

Bizim gittiğimiz yol belli, stratejimiz belli, milletimizle yolumuza devam edeceğiz. Görebildiğim kadarıyla çok zor bir denklem bu. Diğer bileşenlerin de belirleyeceği bir süreç olacaktır. Allah kolaylık versin. Bizim en önemli rahatlığımız Cumhur İttifakı masa başında kurulmadı. 15 Temmuz gecesinde millet tarafından meydanlarda kuruldu. Karşı taraftaki ittifak müzakere masasında çalışıldı. Aslolan milletin ittifakıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.