Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Şehitlerimizin Yakınlarına Birçok İmkan Sunduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Çok şükür bizim tarihimiz kahramanlar geçidi gibidir. İlk çağlardan Osmanlı'ya, Milli Mücadele'den bugüne şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını dinleyerek, okuyarak büyüdük. Bugün sizler o büyük tarihin aramızdaki temsilcilerisiniz. Sizlerin de hikayeleri bu büyük destanda kıymetli bir yere sahip.

Bizler, bu salonda bulunan herkes, şehit ve gazilerimizden büyük bir emanet aldık. Bu emaneti korumak için her imkanımızı seferber edeceğiz.

Devletimiz de bu hususta çeşitli imkanlar sağlamıştır. Ancak hükümete geldiğimiz günden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır şehit yakınları ve gazilerimizin haklarını korumak, onlara daha iyi imkanlar sunmak için ayrı bir azimle çalıştık. Hükümetlerimiz süresince İstiklal Harbi'nden Kore'ye, Kıbrıs'a kadar geçmişten miras aldığımız şehit yakını ve gazilerimizin hak ve imkanlarını genişlettik, genişletmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede sınır ötesi harekatlarımızda, 15 Temmuz'da gazilikle şereflenen her kardeşimize pek çok farklı kalemde büyük destekler verdik.

Şehitlerimizin yakınlarına birçok imkan sunduk. Maaştan sağlık hizmetlerine, eğitim desteğinden istihdama kadar farklı uygulamalarla birçok model geliştirdik. Gerek sivil toplum buluşmalarımızın şehit yakını ve gazi dernekleriyle yaptığımız programında, gerekse birebir özel görüşmelerimizde sizlerden gelen tepkilerden de bu konuda ne kadar doğru ilerlediğimizi görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve dirayetiyle bu konuda sizler için mümkün olan en iyi şartları oluşturmak üzere çalışmaya devam edeceğiz.

Hükümetlerimiz döneminde sağlanan yeni haklarla sayıyı kat be kat artırdık. Bugüne kadar 46 bin 644 şehit yakını, gazi, gazi yakınının istihdamını sağladık. Bugün yerleştirmesi yapılacak 419 kardeşimizle istihdam toplamımız 47 bin 63'ü bulacak.

Üniversitelerde açıköğretim ve ikinci öğretim için öğretim ücretinden muafiyet sağladık. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarımız, özel orta öğretim kurumlarının yüzde 3'lük kontenjanından ücretsiz eğitim kapsamında yararlanabiliyor.

Biz onlardan devraldığımız görevi yerine getiriyoruz. Dolayısıyla hepimiz kendi işlerimizi yaparken ülkemiz için kutsal bir görev yaptığımızı düşünerek bakıyoruz mesaimize. Bugün aramızdan atanacak her bir kardeşim de inanıyorum ki bu görevin kendisine emanet edilmiş bir vatan görevi olduğunu bilerek çalışacak. İşini yaparken bu bilinçle ve güçle çalışacak.

Ne derece kutsal bir emanetle çalışma hayatına başladığınızın eminim farkındasınız. Birer kamu görevlisi olarak atanacağınız kurumlarınızın ve görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Size emanet edilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphem yok. Sizler kutsal bir emanetin sahibisiniz. Sizlerle zaten gurur duyuyoruz, emeğinizle de ailelerinizin ve bizlerin göğsünü kabartacaksınız.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
şehitGaziDerya YANIK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.