Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi (29-31 Mayıs 2020)

Buna göre, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde 29 Mayıs 2020 tarihinde saat 24.00'da başlayacak ve 31 Mayıs 2020 tarihinde saat 24.00'da bitecek şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması detayları belli oldu.

Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 29 Mayıs 2020 Cuma günü saat 23.00’a kadar, 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

30 Mayıs 2020 Cumartesi ve 31 Mayıs 2020 Pazar günü fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapmak şartıyla açık olacak.

31 Mayıs 2020 Pazar günü, 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve refakatçileri dışarı çıkabilecek.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretim Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 30 Mayıs 2020 tarihinde açık olacak.

Bu tarihte il/ilçe nüfus müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Başvurusu ile sınırlı olmak üzere sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla anılan sınava girecek öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde ana, baba, veli veya vasisinden bir kişi sokağa çıkabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu tarihlerde gazete dağıtımı, gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak dağıtım araçları, belirlenen içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla yapılacaktır 

Genelgede yer alan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilecdk.

Ayrıca aykırılığın durumuna göre işlem yapılacak, suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemler başlatılacak.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran ve sonrasında Koronavirüs tedbirlerinin giderek esnetileceğinin sinyallerini açıkladığı yeni kararlarla vermişti. 

Unutulmamalıdır ki atılan her adım vatandaşların güvenliği ve sağlığı için. Biz vatandaşlar olarak tedbiri elden bırakmamalı elimizden geldiğince kurallara uymalıyız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.