Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Sokak Hayvanlarımıza Yeterli Barınak Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Sahipsiz, başıboş diyebileceğimiz sokak hayvanlarımızın sayısı 8 milyon. Her geçen gün sayı artıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ildeki il ve belediye başkanlarımıza, bize ve tarım bakanlığımıza, illerimizdeki hayvan barınakları sayımızı arttıralım diye talimat verdi. Islah etmek suretiyle, onlara barınakta bakım süreçleri, yeterli barınak yapmak suretiyle giderelim dedi. Belediyemiz, bakanlıklarımız eşgüdüm içerisinde bu çalışmayı yürütüyoruz. Biz hiçbir vatandaşımıza sokaktaki vatandaşımıza zarar vermesin istiyoruz.

İki görüş var, biri aldığı yere bırakılsın, diğeri de hiçbir şekilde sokakta başıboş hayvan olmasın. Yasa sahipsiz hayvanlarımızı ikiye ayırıyor. Biri tehlike arzeden, diğeri tehlike arzetmeyen. Tehlike arzeden hayvanlarımız sokakta, parkta başı boş gezemez. Sahipleriyle insanlara zarar vermeden dolaşmak zorunda. Bunun tespiti halinde belediyelerin o hayvanlara el koyma yetkisine sahip. Sürü halinde gezen sokak hayvanları var. İnsanlarımıza saldıranları var. Kötü olaylar da oldu. Dolayısıyla buradaki hayvanları düzen altına almak zorundayız. Bunu hayvan barınakları, bakımevlerinde alabiliriz. Orada bakımını, ıslahını yapmak zorundayız. Bu konuda yoğun çalışmayı yapacağız. Sahadaki bu sorunu inşallah hep birlikte çözeceğiz. Şu an için bir yasa değişikliği sözkonusu değil. Biz bu hayvanlarımıza yeterli şekilde barınaklara, bakımevlerine baktıktan sonra, vatandaşlarımıza zarar vermedikten sonra nasıl bir sıkıntı sözkonusu olabilir?

Sürü halinde gezmelerine müsaade etmememiz lazım. Ona ilişkin altyapıyı kurmak zorundayız. Dünyanın herhangi bir ülkesine gidin, bundan başka çözümü kimse bulamaz. Tehlike arz edenler zaten sokakta başıboş gezemezler. Diğer sahipsiz hayvanlarla ilgili barınakları ıslah edeceğiz. Vatandaşlarımıza zarar vermeyecek şekilde bu süreci yöneteceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.