Öne Çıkanlar MEB EYT memurlar Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı

Spina Bifida'lılar ve Aileleri Geleneksel Piknik Şenliği'nde Buluştu

''Geleneksel Piknik Şenliği''nde birbirinden renkli ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Çocuklar palyaço eşliğinde eğlendi, gençler ve aileler birbirleriyle sohbet edip keyifli zaman geçirme fırsatı buldu. 

Piknikte spina bifidalı çocuklar ve gençler müzik, palyaço gösterisi, yarışmalar ve çeşitli etkinlikler eşliğinde açık havada gönüllerince eğlendiler. Gün boyu devam eden pikniğe katılanlara Pendik Belediyesi tarafından etli pilav, ayran ve su ikram edildi.

kamumeb.net ailesi olarak biz de piknikteydik. Ailelerin birbiri ile kaynaştığını, gençlerin ve çocukların bir arada vakit geçirmekten duyduğu mutluluğun gözlerindeki ışıltıya yansımasını görmek tarifsiz bir duyguydu. 

Sitemize piknik hakkında özel açıklamalarda bulunan Türkiye Spina Bifida Derneği İstanbul Şube Başkanı Dilek Nalçakan; ''Türkiye Sipina Bifida Derneği İstanbul Şubesi olarak uzun bir pandemi döneminin ardından yorgunluğumuzu atmak, üyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmek ve birlikte sohbet edip eğlenebilmek için Pendik Belediyesi’nin katkılarıyla Yenişehir Mesire Alanı’ndaki pikniğimizi düzenlemiş bulunuyoruz.

Yaz aylarını bitirip sonbahara geçtiğimiz şu günlerde İstanbul bizden güneşli yüzünü esirgemediği için çok mutluyuz. Gördüğünüz gibi değerli üyelerimiz birlikteliğin tadını çıkarırken, Spina Bifidalı çocuklarımız ve gençlerimiz de arkadaşları ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu tarz etkinliklerimizi arttırarak devam etmeye var gücümüzle çalışacağız.  

Kısaca değinmek gerekirse; Spina Bifida en sık rastlanan doğumsal bir anomali olmasına rağmen halen toplum içinde çok fazla bilinmiyor. Türkiye’de her 1,000 yenidoğandan 3’ü Spina Bifida ile dünyaya gelmekte. Hamileliğin ilk ayı içinde oluşan Spina Bifida’nın nedeni tam olarak bilinmiyor alsa da Folik Asit yetersizliğinin önemli rol oynadığı görülmektedir. Bu nedenle hamilelik planlayan kadınların hamile kalmadan en az 3 ay öncesinde bir kadın doğum uzmanına başvurarak günlük Folik Asit takviyesine başlamaları, Spina Bifidayı %70 oranında önlemektedir.

Dernek olarak amacımız Spina Bifida konusunda halkımızı daha fazla bilgilendirmek, Spina Bifidalı bebek doğum oranını azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmak ve Spina Bifidalı olarak doğan çocuklarımızın tedavi standartlarının yükseltilmesi sağlamak, eğitim ve istihdam gibi konularda karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olmaktır.

Şu anda piknik alanında şahit olduğumuz bu mutluluk bizim için paha biçilmez bir değerdedir. Tüm çocuklar gibi Spina Bifida’lı çocuklarımız da bizlerin geleceğidir. Onları bağımsız bir birey olarak hayata hazırlamak başlıca amacımız.'' dedi.

Spina Bifida'lı bir çocuk babası dernek üyemiz; pikniğe dair görüşlerini ''Spina Bifida dediğimiz hastalığımızın yazılması ve söylenmesi gerçekten zor; ailelerin bu süreçte yaşantıları tabii ki kolay değil. Aynı sıkıntıları çektiğimiz ailelerle piknikte bir arada olmak ve sıkıntılarımızı paylaşmak bizi biraz daha rahatlattı. Kendi gibi insanların var olduğunu, çekinmemeleri gerektiğini, toplumda var olduklarını hissettirmeleri gerektiğini anlamaları açısından çocuklarımız için de güzel bir gün oldu. Spina Bifida'yı tanımayan ve bilmeyen kişi sayısı hala bir hayli fazla. Aslında birlik olursak sesimizi duyurabiliriz. Çünkü gerçekten her yerde zorluklar çekiyoruz." sözleriyle dile getirdi.

Spina Bifida'lı bir çocuk babası dernek üyemiz; piknik hakkındaki görüşlerini ''13 yaşında Spina Bifida hastası bir oğlumuz var. Pikniğe daha önce de katılmıştık. Engelli çocuğu olan ailelerin buluştuğu, bir araya geldiği güzel bir etkinlik. İnsanların bu etkinliklere her fırsatta katılmalarının yararlı olacağını düşünüyorum. Tekrar tekrar yapılmasını diliyorum. Bu piknikler; engelli çocukların da bir araya geldiği, yeni arkadaşlıklar edindiği, kendisi gibi engelli olan başka çocukların da olduğunu ve yalnız olmadıklarını gördüğü bir ortam olması açısından önemli. Ben bu yönüne özellikle vurgu yapmak istiyorum. Diğer taraftan çocukların anneleri babaları da birbirleriyle görüşüp fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Bu yönüyle de yararlı. Güzel bir gün oldu bizim için. Ben tekrarını diliyorum. İnşallah başka zamanlarda tekrar katılız.'' sözleriyle ifade etti.

Spina Bifida'lı Cem Nalçakan'a piknik hakkındaki görüşlerini sorduğumuzda ''Herkesin kaynaşması açısından bu etkinlik bence çok güzel oldu. Herkes birbiriyle görüşüp ortak bir konuda buluştuğu için çok mutluyum.'' ifadelerini kullandı. 

Dernek üyesi Spina Bifida'lı bir diğer genç ise ''Güzel bir organizasyon yapılmış. Belediye gayet yardımcı olmuş. Çocuklar da palyaço ile baya eğlendiler. Gayet güzeldi.'' sözleri ile piknik hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.