Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Tam Kapanma Uzatılacak Mı? Kontrollü Normalleşme Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nda normalleşmenin ele alınacağını bildirdi ve "Ramazan ayını da büyük ölçüde sınırlamaların gölgesinde geçirdik. İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” demişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir canlı yayında "Tam kapanma uzatılacak mı?" sorusu üzerine "Kapanma süreci net ve şeffaf yürüttüğümüz bir süreç. Sağlık Bakanlığımız günlük verileri sürekli paylaşıyor. Salgın dönemini tam kapanmaya girmeden yönetmeye çalıştık. Ekonomik ve sosyal boyutu olduğu için tüm çarkları yürütmeye çalıştık. Ramazan'dan önce pik yaşadık. Yoğun bir dönem yaşadık. Bir ilk yarı kapanma ile bazı tedbirler almıştık. Azaltmayı gerçekleştirebilirsek yaz sezonuna girersek çok daha avantajlı şekilde girelim diye tedbirlere başvurmuştuk. Tam kapanmanın gerekli olduğunu gösterdi veriler. Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, " "Koranavirüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs'a kadar uygulanan tam kapanmanın uzaması gündemde mi?'' sorusuna ''Türkiye, salgınla en başarılı mücadeleyi veren ülkeler arasında yer alıyor. Nisan ayı içinde önce kısmi kapanma ve devamında da tam kapanma şeklinde tedbir almak kaçınılmaz hale gelmişti. Bugün itibarıyla hep birlikte alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını günlük vaka sayılarından görebiliyoruz. Bugün için tam kapanma süresinin uzatılması yönünde bir gündemimiz bulunmuyor. Bu konuları en geniş haliyle tüm yönleriyle kabinede değerlendirilip Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde normalleşme sürecine ilişkin kararlar alınır.'' şeklinde yanıt verdi.

TV'de yayınlanan 24 Özel programında açıklamalarda bulundu. Soylu, "Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bu, doğru bir istikamette gittiğimizin en temel göstergesidir. 17'sinde elde edeceğimiz rakamla, o yapacağımız Kabine'de Bilim Kurulunun ve Kabine'nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle gayelerimizi belirleyeceğiz. Sağlık Bakanımız çok net bir açıklama yaptı aşılarla ilgili. Türkiye bu konuda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanmanın 19 Mayıs'a dek uzayıp uzamayacağı sorusuna "Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.