Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Taşınma Yardımını Ödemeye Başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Derdinize, sıkıntınıza ortak olmak için Cumhur İttifakı olarak buradayız. Millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Hava şartları ve gerekse deprem alanının genişliği sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. Kamu kurumu, belediye, sivil toplum kuruluşlarımızla ilçemizi bir an önce ayağa kaldırmanın gayreti içinde olduk. Afşin'de de deprem sonrasında yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz.

Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Konteynerleri süratle yerleştirerek, çadırlardan konteyner kentlere geçmeye başlayacağız. Gıda temini, içme, suyu elektrik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili herhangi bir sıkıntı kalmadı. Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz.

Kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Evini taşıyacaklara 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibariyle ödemeye başlıyoruz. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyacımız için 100 bin lira veriyoruz.

Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Deprem bölgesinin tamamında Mart ve Nisan aylarında temelini atacağımız konutların ve köy evlerinin sayısı 309 bini buldu.

Bunun 83 bin konutu ile 18 bin 681 köy evini Maraş'ta inşa edeceğiz. Yitip giden canlarımızı geri getiremesek de Allah'ın izniyle ilçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden devletinize ve hükümetinize güvenmenizi istiyorum. Bize 1 yıl müsaade. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlayarak sizleri konutlara inşallah geçireceğiz.

İnancımız ve irademiz kuvvetlidir. Van'da nasıl bu işi başardıysak, Bingöl'de, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl başardıysak Kütahya Simav'da bütün deprem ve sel afetlerinde nasıl başardıysak Allah'ın izniyle 11 vilayette de bunu başaracağız.

Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadıysak inşallah bu sefer de kimseyi aç, açıkta bırakmayacağız. Milletçe elele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu zor günlerin üstesinden beraberce geleceğiz.

Mevla bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın duasında bulunuyorum. Sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum ve şu anda huzurlarınızda gerek Cumhur İttifakı olarak Devlet Bahçeli Bey gerek Mustafa Destici Bey, hep birlikte buradayız.

Buradan Malatya, Doğanşehir'e geçiyoruz, oradaki kardeşlerimizle kucaklaşalım istiyoruz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, kalın sağlıcakla." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Taşınma Yardımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.