Öne Çıkanlar MEB EYT memurlar Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı

Tüm Mesleklerde Kadınların Sayısını Artırmayı Amaçlıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Türkiye’nin bu konudaki ilkeli duruşu ile uyumlu olarak kadın ve kızların güçlendirilmesi ve insan haklarının korunması hususunda sunulan önerileri destekliyoruz. Kadın ve kızları merkeze koyma yaklaşımını memnuniyetle karşılıyor, raporda belirtilen kadın ve kızlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına ağırlık veriyoruz. Kadın ve kızlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için acil müdahale planı dahil olmak üzere gösterilen tüm çabalara katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz.

Yaptığımız çalışmaların tümünde kadınların eşit şekilde yer almasını sağlamak birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu yalnızca kapsamlı bir insan hakları vizyonunu benimsemek için önemli bir kriter değil, aynı zamanda toplumlar içinde dayanışmayı derinleştirmek için bir ön koşuldur.

11. Kalkınma Planında temel amaçlardan biri, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların toplumun her alanında haklardan ve fırsatlardan eşit olarak istifade edebilmesini sağlamaktır.  Söz konusu plan kapsamında kadınların karar verme mekanizmalarındaki aktif ve değerli katılımı desteklenecektir.

Yaşamın her alanında ne kadar fazla kadın yer alırsa toplumun o denli güçlü olacağına inanıyorum. Tüm mesleklerde kadınların sayısını artırmayı amaçlıyoruz. 2002 yılında Türkiye’deki kadın milletvekillerinin sayısı 24 iken son seçimlerde bu sayı 104’e ulaşmıştır. Ayrıca, yıllar içinde yerel yönetimlerde olumlu benzer bir gelişme yaşanmıştır. Bugün geniş kapsamlı çalışmalarımız neticesinde Türkiye’de, akademisyenlerin yarısından fazlası, öğretmenlerin %60’ı, doktorların %45’i, avukat ve mimarların %46’sı, kamu görevlilerinin %40’ı ve büyükelçilerin %27’sinin kadın olduğunu görmek mümkündür. Ayrıca hem aktif işgücü hem de teknik eğitim programları katılımcılarının yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır.

Bütünsel ve kapsayıcı bir anlayış geliştirmek amacıyla Türkiye olarak ilerlemeyi, gelişmeyi ve yükselmeyi taahhüt ediyoruz. Bunun neticesinde, birlikte daha ileriye giden huzurlu ve sağlıklı bir toplum inşa etmek mümkün olacaktır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
KadınDerya YANIK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.