Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Fatma AFYONCU

Tüm Ulusal Spor Organizasyonları Ertelendi

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, ''Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5- 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir.'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Adana'da 6 bina il merkezinde, Çukurova ilçe sınırları içerisinde tamamı birbirine de çok yakın binalar, bir tane Tufanbeyli'de olmak üzere toplam 7 binamız hasarlı. Toplamda 36 can kaybımız var. Artmamasını umut ediyoruz ama tabii göçük altındaki vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar devam ediyor.

Depremden etkilenen her bir ilimizde bir bakan arkadaşımız görevli olmak üzere bölgelere hepimiz intikal ettik. Sayın valilerimiz AFAD Başkanlığımız zaten ilk dakikadan itibaren görevlerinin başındalar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak psikososyal destek ekiplerimiz sıfırıncı dakikadan itibaren sahaya zaten iniyorlar. Bunun dışında ayni yardımlar için lojistik merkezlerimizi hemen hızlıca harekete geçirdik. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sarf malzemelerini de buralardan temin edeceğiz.

Bir an önce onların kurtarılmaları, yaralı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaştırılmaları, ondan sonraki süreçte de inşallah oluşan hasarları, maddi manevi her türlü sonucu, devletimiz, milletimiz gidermek, tazmin etmek gücüne sahiptir. İnşallah bu süreci de birlik ve bütünlük içerisinde tam bir dayanışma duygusuyla atlatacağız.

Onları da ortadan kaldırabilmek için Enerji Bakanı'mız enerji nakil hatlarıyla ilgili süreci yakından takip ediyor. Bütün kuruluşlarımız, kurumlarımız üzerlerine düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getiriyorlar. Adana'da 6 bina il merkezinde, Çukurova ilçe sınırları içerisinde tamamı birbirine de çok yakın binalar, bir tane Tufanbeyli'de olmak üzere toplam 7 binamız hasarlı. Toplamda 36 can kaybımız var. Artmamasını umut ediyoruz ama tabii göçük altındaki vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar devam ediyor.

Orada mahsur kalan, göçük altında kalan her bir vatandaşımızın kurtarılması üzerine çalışmalar yapılıyor. Bunları hep beraber titizlikle takip edeceğiz ve gereğini yapacağız. Tekrar hepimize geçmiş olsun. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum.'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ''Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''81 ilimizden yeterli sayıda ekibimiz afet bölgelerinde görev başında olup, arama-kurtarma ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor. Şu an koordinasyonu deprem felaketinden etkilenen illerimizden Hatay'dan yürütüyoruz.'' dedi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, ''Bu gece yaşadığımız sarsıcı depremde, ilk yapılan tespitlerde Bakanlığımız bünyesindeki yurtlarda herhangi bir yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalan herhangi bir gencimizin bulunmadığı tespit edilmiştir. Hasarlı olan binalara ilişkin tespit çalışmaları devam etmektedir.'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, ''TBMM görevinin başındadır. Büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Meclis'te tüm siyasi partilerle anlaşarak Meclis Genel Kurul çalışmalarına 1 hafta ara veriyoruz.'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Kahramanmaraş'a 116, Adana'ya 100, Hatay'a 108, Gaziantep'e 53, Osmaniye'ye 64, Malatya'ya 62, Adıyaman'a 33, Diyarbakır'a 67, Şanlıurfa'ya 65, Kilis'e 28 psikososyal destek personeli sevk edilmiştir. Hatay'a mobil sosyal hizmet merkezi (SHM) tırımız, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya'ya ise mobil SHM araçlarımız hareket etmiştir. Ayni yardımların toplanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapılması için Malatya, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ta birer, Gaziantep'te 2, Adıyaman'da ise 3 olmak üzere toplam 10 depo kurulmuştur.

Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ilimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250 milyon lira nakdi yardım aktarılmıştır.

İlçelerde toplanan ayni bağışların koordinasyonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanarak afet bölgelerine ulaştırılacaktır. Ayni bağışta bulunmak isteyen kurumsal firmaların ise Afet Acil Durum Başkanlığına ulaşarak Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubumuz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın malzeme bağışı yapılmamalıdır. İkinci el, kullanılmış malzeme bağışı yapılmamalıdır. Öncelikli kabul edilecek bağışlar eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için mont ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, temizlik hijyen malzemesidir.'' denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.