Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması 492 sayılı Harçlar Kanunu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Meslekî Faaliyet Denetimi ve Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik (8 Ekim 2022)

Resmî Gazete

8 Ekim 2022 CUMARTESİ

Sayı : 31977

YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEKÎ FAALİYET DENETİMİ VE ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 3/6/2015 tarihli ve 29375 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Meslekî Faaliyet Denetimi ve Ücret Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde yer alan “HKMO’ya yıllık tescilini yaptırmış, vergiye tabii HKM’yi” ibaresi “HKMO’ya tescilli ve vergi mükellefiyeti olan büro veya şirketin sahibi/ortağı HKM’yi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve ürettikleri hizmetlerin ücret tarifesine uygunluğu” ibaresi yürürlükten kaldırılmış; aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(4) MFDU yapılması için gerekli olan belgeler MFDG’ye iletilmek üzere Oda Bilgi Sistemine yüklenerek de gönderilebilir.

(5) MFD onayı Oda Bilgi Sistemine yüklenen veya elden ibraz edilen belgelerin incelenmesi sonrasında MFDG tarafından yapılır.” 

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yazı ile” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya Oda Bilgi Sistemi üzerinden” ibaresi eklenmiş; aynı fıkrada yer alan “ilgilisine” ibaresi “SHKM’ye bilgi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İmza zorunluluğu

MADDE 8- (1) MFDU kapsamında tip sözleşmelerde ve iş listelerinde, MFDU dijital onay durumunu içeren karekodun ve MFDU’su tanımlanmış sözleşmelerde HKMO yetkilisinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı e-imzasının ya da mobil imzasının bulunması zorunludur.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) MFDU’su tamamlanmamış ve sözleşme üzerindeki karekoda onay bilgisi yansıtılmamış sözleşmeler, uygulama için ilgili idareye verilemez.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin beşinci ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Meslekî faaliyet denetimi, yapılan hizmetle ilgili olarak; Oda Bilgi Sistemi üzerinden uzaktan yapılır. MFDU’nun yapılıp yapılmadığı sözleşme üzerindeki dijital onay bilgisi içeren karekod ile sorgulanır.”

“(7) Hizmetin ihaleli iş kapsamında yapılması halinde sözleşmeye bağlanan SHKMMH’ye ilişkin işler aylık olarak ve izleyen ayın ilk haftasında liste halinde Oda Bilgi Sistemine yüklenir. Onayı Oda Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.”

MADDE 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.