Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel 4B statüsü

TURKOVAC İçin Onay Verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün itibariyle Covid-19 aşısı üreten dokuz ülkeden biri olduk" diyerek, TURKOVAC aşısının üretiminin başlamış olduğunu duyurdu. Yıl bitmeden acil kullanım onayı ve üretimi başlamış oldu. Bir hafta 10 gün içinde tetkiklerin biteceğini ümit ediyoruz. Gelecek haftasonundan itibaren yaygın kullanıma geçmiş olacağız." dedi.

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac için acil kullanım izni çıktı. Aşının seri üretime başlamasına ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00'da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sinovac ve Biontech aşılarının ardından üçüncü bir alternatif olarak yerli aşımız TURKOVAC'ı da sunabileceğiz. Bazı vatandaşlarımızın aşı olmak için tüm riskleri göze alarak kendi ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum" dedi.

Şanlıurfa'da Turkovac aşısının acil kullanım izninin çıkışı ve seri üretime başlanması törenine video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir. Kendi bilim insanlarımız ve araştırmacıllarımız tarafından geliştirilmesi çok daha anlamlıdır. Yerli aşımızın seri üretime geçişinin mutluluğunu yaşıyoruz. Gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin sembolüdür. Böylece vatandaşlarımıza Sinovac ve Biontech aşısının ardından Turkovac'ı da sunabileceğiz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Turkovac aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "aşı ne zaman hizmete sunulacak sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gelecek hafta sonundan itibaren, yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere kullanıma geçilecek." dedi.

Şanlıurfa'da, Vali Abdullah Erin'i makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantı konusunda ''"Avrupa, salgının yeniden merkezi oldu. Avrupa'da artış olduğunda bu durum yaklaşık 3-4 hafta sonra ülkemizde de görülebiliyor. Bugüne kadar önemli bir artış gözlemlenmedi. Kontrollü seyir devam ediyor. Bugün en çok konuşulan konu, Omicron varyantı. Yakın zamanda dünya genelinde Omicron'un baskın varyant olmasını bekliyoruz. Gelen ön bilgiler, bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel korunma tedbirlerine daha dikkatli şekilde devam etmeliyiz. Ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu şeklinde. Bununla birlikte bulaşıcılığının yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel tedbirlere daha dikkatli şekilde devam etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.