Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

TURKOVAC Randevuları Verilmeye Başlanıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Omicron varyantının çıkmasıyla birlikte Sağlık Bakanımız açıkladı ülkemizde de var ve yayılıyor. Geçen hafta inaktif aşımız Cumhurbaşkanımızın katıldığı programla açıklandı. TURKOVAC Şanlıurfa'da üretime başlandı. Şehir hastanelerimizden başlayarak aşılama için devreye alınmış olacak. Pandemiden geriye doğru baktığımızda Türkiye'nin tam kapasiteyle dünyadaki negatif örneklerden olumlu anlamda ayrışarak, büyük meydan okumayı yönetebilmesi, hem büyüklerimizin sağlığı açısından hem ailelerin sağlığı açısından, ekonomik faaliyetlerin devamı, eğitimle ilgili çeşitli stratejiler geliştirerek faaliyetin devam etmesi, aynı şekilde destek grupları vasıtasıyla sahaya inmesi, Türkiye'nin güçlü bir mücadele vermesini sağladı.

Bütün dünyada göz kamaştıran bir şekilde sağlık çalışanlarımız büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Vatandaşlarımızın onların bu mücadelelerinden duyduğu memnuniyet üst düzeydedir. Bu gayretleri için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Hatırlatma dozu olarak yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ı yaptıran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bugün önemli bir gün, yerli üretimle ilgili bildiğiniz gibi Acil Kullanım Onayı’nın müjdesini Cumhurbaşkanımız ile birlikte vermiştik. Yerli aşımız TURKOVAC’ı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz. Bu vesile ile hepsine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin güçlü bir aşı geçmişi var. TURKOVAC son 50 yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safhasına kadar gelen ilk yerli aşımız oluyor. En son 24 yıl önce 1998’de verem aşısı üretilmişti. Ben özellikle 50 yıl aradan sonra tamamen yerli, Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen bu aşının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunu bekleyen birçok vatandaşımızın olduğunu biliyorduk.

Vatandaşlarımızı TURKOVAC ile aşı olmaya, özellikle de hatırlatma dozlarını da TURKOVAC ile yaptırmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Hıfzıssıhhanın yeniden dirilmesinin ilk adımı TURKOVAC. Bu başarı milletimizin başarısı ve vatandaşlarımızın bu noktada, özellikle erken dönemde Omicron varyantının da yoğun gündemde olduğu ve bulaş hızının da yüksek olduğunu biliyoruz. Bu sebeple de aşılarını erken dönemde, hatırlatma dozu da dahil olmak üzere TURKOVAC ile olmalarını tavsiye ediyorum. Yarından itibaren tüm vatandaşlarımız özellikle şehir hastanelerinden başlamak üzere TURKOVAC randevularını alabilecek.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.