Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Yargıtay İçtihadını Değiştirerek Süreli Nafakaya Hükmedebilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Otizmin ne kadar erken tanısını koyarsanız çocukların bireysel gelişimine o kadar çabuk müdahil oluyorsunuz ve hayata entegrasyonları da o oranda daha hızlı oluyor. Bu anlamda tanı faaliyetleri çok yoğunlaştığı için doğal olarak geçmişten bugüne baktığımızda ciddi bir otizm sayısının yükselmesi söz konusu. O bakımdan öncelikle farkındalık hususunda, ailelerin çocuklarının özellikle ilk gelişimi ile alakalı süreci doğru takip etmeleri bizim için önemli.

Bizim düzenli sosyal yardım yaptığımız grubun yüzde 78'i istihdama dahil olamıyor. Bunlar engelliler, yaşlılar ve çocuklar. Çalışamayacak durumda olan bu gruba, hak temelli sosyal yardım yapıyoruz. Dolasıyla fakirleşmeyle ilgisi olmadığı gibi istihdama katılmanın önünde de bir engel teşkil etmiyor. Biz bu kitlenin hayatını insan onuruna yakışır bir biçimde sürdürebilmesi, engellilikten, yaşlılıktan kaynaklı dezavantajlarının sonuçlarını ortadan kaldırmak için özellikle sosyal yardım programları uyguluyoruz.'' dedi.

Süresiz nafaka konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Çekişmeli boşanmalarda tarafların nafakanın miktarı üzerinde anlaşamadıkları ve mahkeme kararına konu olan nafakaları konuşuyoruz. Bunun da oranı öyle çok yüksek değil. Bu nafaka konusu manipülatif bir şeye de dönüştü. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Nafakanın bir sorun olduğu gerçeğinden habersiz değilim. Süresiz nafakanın kimi insanlar açısından bir mağduriyete dönüştüğünden habersiz değilim. Bunun özellikle altını çizerek söylüyorum. Ama nafaka üzerinden çok ciddi bir kadın tartışması ve kadınların sosyal, ekonomik, hukuksal haklarının adeta dart tahtası haline getirildiğinin de farkındayım. Nafaka konusu bir mağduriyet oluşturuyor ama bugün hükmedilen nafakaların yüzde 66'sı da ödenmiyor maalesef. Çünkü kişiyi bulamıyorsunuz. Ödeyemeyen de vardır. Sadece ekonomik sebeplerden değil... En son rakamlar, yeni rakamları almadım, mahkeme kararıyla verilen nafaka ortalaması 300-400 lira Türkiye'de. Belki biraz daha yükselmiştir. 400-500 lira olmuştur maksimum. Nafaka süresiz değil. Yargıtay içtihadını değiştirerek süreli nafakaya hükmedebilir. Bunun altını ısrarla çiziyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Remzi 2 yıl önce

Süresiz nafaka zulümdür ilkelliktir saçmalıktır.