Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

Yerli Aşı ve Kademeli Normalleşme Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yerli aşıyla ilgili faz 2 gönüllülerin çalışması bitti. Faz 3'ün başlaması da zannediyorum önümüzdeki iki hafta içerisinde yani Haziran'ın başında başlayabileceğimizi düşünüyorum. Bir taraftan siz üretim yapıyorsunuz faz 3 için. Bütün safhaların başarıyla tamamlanması gerekiyor. Bütün sonuçları olumlu olursa Haziran başında biz faz 3'e geçebileceğimizi düşünüyoruz. Bunun dışında üç tane aşımız daha var. İki tanesi inaktif bir tanesi vlp aşısı. Orada da faz 1 çalışması var. Önümüzdeki iki veya üç hafta içerisinde faz 1 çalışmalarının sonuçları görülerek faz 2 çalışmaları başlamış olur. Faz3 çalışmasıyla ilgili olarak başarılı olursa Eylül ayında uygulamaya konulabilir diye bekliyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Artık bu virüsün nasıl bulaştığını bütün vatandaşlarımız biliyor. Bundan sonraki süreçte yasaklamaları daha azaltan ama kişisel koruyucu tedbirleri daha yoğunlaştıran, bununla birlikte yaygın aşılamayı yaparak bu dönemi normale döndürmek istiyoruz. O nedenle Bilim Kurulu'nun bu çerçevede gelecek hafta itibariyle şekillenmiş olur. Yeni dönemde, Haziran ayı döneminde nasıl bir normalleşme olabileceği ile ilgili bir çalışması var. Genel mantığın kapatmaktan ziyade kişisel kontrolleri önümüzdeki dönemleri aşıyla birlikte sürdürmekten yanayız. Ana gündem maddemiz pandemiyi gündemden çıkarmaktan, yaygın aşıyı yapmaktan başka gündemimiz olmayacak." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dışarı çıktığınızda 2 metreden yakın biri yoksa maske takmanız gerekmiyor. Bunu artık biz nasıl bulaştığını bildiğimiz için herkesin üzerine düşeni yapıyor olması gerekiyor. Ulaşımda ne yapılması gerekiyor, çalışmada, berberde, AVM'de ne yapılması gerekiyorsa ilgili Bilim Kurulu tedbirleri gündemine daha yoğun bir şekilde alacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.