Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Kravat Böreği Tarifi

Kravat Böreği 

Malzemeler ;

1 çay bardağı yoğurt 

1 çay bardağı sıvı yağ 

2 adet yumurta 

1 su bardağı içme suyu 

Yarım tatlı kaşığı tuz 

2 çorba kaşığı elma sirkesi 

5_6 su bardağı un ( unun markasına göre ölçü değişiyor) 

İç harcı için ;

500 gram orta yağlı kıyma 

1 yemek kaşığı tereyağı 

2 yemek kaşığı sıvı yağ 

1 çay kaşığı tuz 

Hamurları açmak için; 

2,5 su bardağı buğday nişastası 

Üzeri İçin;

250 gram tereyağı (Eritilmiş, köpüğü alınmış)

Yapılışı ;

Hamuru için yoğurma kabında yoğurdu, sıvı yağı, yumurtaları, içme suyunu, tuzu ve sirkeyi karıştırın. Azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 30_40 dakika kadar dinlendirin. 

İç malzemesi için kıymayı tereyağı ve sıvı yağla birlikte kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırın, tuzunu ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. 

Dinlendirdiğiniz hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerini örtüp 20 dakika daha dinlendirin. Bezeleri tek tek nişasta serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımı ile yufka büyüklüğünde ve yufkadan biraz daha ince olacak şekilde açın. 

Yufkayı tezgahın üzerine serin, tam ortasından ikiye kesin. Kesilmiş parçaları, uzunlamasına küçük pileler yaparak 10 cm uzunluğunda içe doğru katlayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı karışımdan yerleştirin.

Hamuru bir kez daha katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine kızdırılmış ve köpüğü alınmış tereyağını gezdirerek dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında 54_50 dakika pişirin.

Afiyet olsun 

Anahtar Kelimeler:
Kravat Böreği Tarifi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.