Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Sütlü Rize Böreği Tarifi

Malzemeler;

1 çay bardağı sıvıyağ

 2.5 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sirke

2.5 su bardağı un ( hamurun kıvamına göre 3 su bardağı da olabilir) arzu ettiğiniz kadar tuz

250 gram tereyağ 

1 litre süt

Yapılışı;

Derin bir kaba sıvı malzemeleri alalım tuzu eritelim ve unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim,bu hamuru dinlendirmeye gerek yok, 18 adet bezeye bölelim bezeleri yuvarlayıp önce fincan tabağı büyüklüğünde açalım ve aralarını unluyalım, 6' şar adetten 3 açımlık bölelim, servis tabağı büyüklüğünde açalım ve sonra teker teker  hamurumuzu tepsinizin büyüklüğü kadar açın, ( Hamuru o kadar güzel açılıyorki dilerseniz eliniz ile açın) ben 40 cm lik tepsi kullandım. Tepsinize yağlı kağıdı serin ve açtığınız ilk  hamuru tepsiye alın üzerine çökelek ( minci) serpin, 15 tane hamuru bu şekilde üst üste ve her hamurun  arasına çökelek serperek Tepsinize dizin, son üç hamurun aralarına çökelek serpmeden hamur açma işlemini tamamlayın, hamurunuzu keserek üzerine, eritip köpüğü alınmış 250 gram tereyağını her tarafına yayarak dökün. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.sütünü dökün nar gibi kızarana kadar kızartın. Afiyet olsun. 

Püf noktası; en önemli püf noktası fırına ilk verdiğimiz tepsiyi üzeri kızarmadan hafif pembeye dönmeye başladığı an, ( üzeri kızarırsa  böreğiniz istenilen kıvamda asla olmaz) tepsiyi Fırından çıkarıp üzerine 1 lt kadar soğuk sütü dökmek.( tepsi büyüklüğüne göre süt miktarı değişir, hamurun üzerini kaplayacak kadar süt kullanılmalı) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.